Hava Durumu

SP Başkanı Mehmet Atmaca ile AS TV'de 45 dakika...

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2021 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2021 08:09

Geçen hafta perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında konuk ettiğimiz SP Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca ile hem yerel hem geneli konuştuk.

Atmaca'nın gerek yerelde ulaşım , kentsel dönüşüm genelde de Oğuzhan Asiltürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesine kadar bir çok konuyu konuştuk.

O programdan birkaç önemli konuyu bugün köşemize taşıyacağız.

Aynı zamanda inşaat mühendisi olan önceki yıllarda da İMO Bursa Şube Başkanlığı için aday olan Başkan Atmaca'nın özellikle kentsel dönüşüm ve deprem konusunda daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Depremden önce harekete geçmek gerekiyor

Başkan Atmaca" Mühim olan deprem olmadan önce çalışmalarda bulunmak, depremden sonraki çalışmalarda değil diyor."

Gerçekten de öyle değil mi?

Depremden sonra dünyanın en hızlı kurtarma ekibini de kursanız onlara arama kurtarma faaliyetlerinde de bulunsa kayıpları çok az azaltabiliyoruz.

Ama deprem olmadan alacağımız önlemler bu kayıpları minimuma indirebilir.

Ben bunu yaşadığımız süreçle ifade etmek istiyorum Malum ortada bir salgın var. salgından korunmanın basit yöntemleri var. O yöntemler arasında maske, mesafe, temizlik. Bir sonraki aşama da aşılanmak.

Eğer depremden korunmak istiyorsak, ekonomik ömrünü tamamlamış depreme dayanıksız yapılarımızı bir an önce dönüşümle çevirmeliyiz.

Yaptığımız binaları da deprem yönetmeliğine uygun yaptığımızda deprem herkes için doğal hareket olarak haberlerde yer alır.

Aksi halde bu haber afet , ölüm ve yaralanma haberlerinin yüreklerin dağlandığı bir haber olur.

Önlemek ve depremden ölmemek elimizde...

AKTARMA İSTASYONLARI ŞART

Başkan Atmaca'nın programa değindiği konulardan biri de aktarma istasyonu.

Başkan Atmaca özellikle Merinos'a aktarma merkezi yapılması gerektiğini düşünüyor. Yapılacak aktarma merkezi ile yükün azalacağını düşünüyor. Atmaca'nın ilerleyen yıllarda hafif raylı sistemin Mudanya'ya uzaması durumunda ilerleyen yıllarda Emek'e aktarma istasyonu kurulmasını öneriyor.

Başkan Atmaca'ya göre Bursa'nın trafik sorununun iki yılda azlaması yada bitmesi için alternatif yollar açılması ile mümkün olduğunu mevcut yerel yönetimin bunu yapmadığını düşünüyor.

Bunun yapılmasının da oldukça maliyetli olacağını programımızda paylaştı.

İTTİFAK ŞARTLARIMIZ BELLİ

SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşme içi de ittifak olur mu sorumuza. Bizler AK Parti'ye uzak değiliz. Aynı kökten geliyoruz. Fakat bizim şartlarımız içinde kendi logomuzla kendi adaylarımızla seçime girme şartımız var. Biz ittifak yaparız iltihak olmayız şeklinde düşüncelerini paylaştı.

AŞI KONUSUNDA DEVLETİMİZE GÜVENİYORUZ...

Yaşanılan pandemi ve aşılama sürecine ilişkin de bu konuda devletimize güveniyoruz. Bu dönemde asıl sorgulanması gereken işleri bozulan evine ekmek götüremeyen esnafı bu konuda acilen çalışmalar yapılmalı diye düşüncelerini ekranlarımız aracılığıyla paylaştı.

Netice de SP'nin oy yüzdesi düşük etkisi büyük!

Bunu hem Ankara'dan hem Bursa'dan rahatlıkla görüyoruz.

Süreç nereye gider bekleyip, takip edelim....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.