Hava Durumu

SP Genel Başkanı Temel Karamolloğlu 3. ittifak için ne dedi?

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2021 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2021 07:57

Dün sabahın ilk saatlerinde partisinin gerçekleşecek olan 8. Bursa İl Kongresi için Bursa'ya gelen SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile basın mensuplarının buluşması vardı.
Bu sefer Karamollaoğlu konuşmadan topu basın mensuplarına attı. Basın mensupları sordu, Karamollaoğlu yanıtladı.
Sorulardan ilki malum yaşanılan ekonomik krizle ilgili düşünceleri idi.

Bu konuda verilen yanıt "israfın durması gerekli" diyerek başladı Karamollaoğlu. Ardından israfı kendi içerisinde ikiye ayırdı.

Onlardan ilki "itibar (gösteriş) kazandıracak harcamalardan uzak durmalı" dedi. Ardından diğerini açıkladı. O da "ekonomiye katkı sağlayacak, üretime katkı sağlamayacak yatırımlarında durması gerekir" dedi. Yatırım noktasında adres olarak da üretime yönelik yatırımlar olmalı dedi.

Çıkış noktası olarak da "iktidar ilk önce kendi içerisinde istişare yapmalı" dedi Karamollaoğlu. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'ın istişare yapmadığını düşünüyor Karamollaoğlu.
Konuşmasında erken seçim beklemediğini de ifade eden Karamollaoğlu yine bu bağlamda, 3. ittifak olur mu sorusuna ise "ittifaklar konuşuluyor, ama benim kişisel kanaatim yeni kurulacak ittifak iktidarın işine yarar. Ben olacağını zannetmiyorum" dedi.
Asgari ücret zammına ilişkin son 50 yılın en yüksek zammına karşı "Refahyol zamanında yapılan zamların oranı yüzde 130'u geçmişti, üreticiye de ciddi desteklerimiz vardı." diyerek geçmişe vurgu yaptı.
Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusuna ise bunu "şu an için konuşmak erken" dedi. İktidarı bir konuda da öven Karamollaoğlu" asgari ücretin vergi dışında bırakılmasını da önemsiyoruz ve destekliyoruz" dedi.
Bursa ile ilgili sorumuza ise "her şehrin bir kimliği vardır. Bursa geçmişte emekli şehri idi. Şimdi sanayi şehri. Fakat ova yok oluyor, bu dengeyi iyi kurmak lazım yine bu noktada tüm ülkede TOKİ kanalı ile tek kimlik oluştu" dedi...

Netice de oy olarak düşük fakat kendi özgül ağırlığı olan SP'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun konuşmalarından çıkardığımız sonuç önümüzdeki dönemde de AK Parti ile SP'nin aynı ittifakta olmasının oldukça zor olduğu...
Bekleyip, takip edelim...

******************
YATIRIMLAR DURMA NOKTASINA GELDİ, İPTALLER BAŞLADI...

Özellikle dolar kurundaki artışın etkilerini önümüzdeki günlerde daha fazlasıyla hissedeceğimiz bir gerçek. Bu bağlamda özellikle bütçelerini oluşturan bir çok yerel yönetimin bütçesi yeni yıl başlamadan döviz bazında yüzde 30'a yakın değer kaybına uğradı bile.

İşte bu noktada ihalesi yapılan, sözleşmesi imzalanan bir çok kalem işin yüklenicisi de ihale yasaklısı olmayı da kabul ederek, işleri durdurma noktasına geldiler.

Hal böyle olunca birçok altyapı yatırımının yarıda kalacağını söylemek müneccimlik olmaz. Yine bu minvalde ihaleye çıkan bir çok işin geri çekildiğini veya talip olan olmadığı için iptal edildiğini öğrendik.
Özellikle ihale yasaklısı durumuna düşecek olan yükleniciler için hükumetin birşeyler yapması şart...
Kısaca bir kaç yıl yatırımların durma noktasına geleceğini tahmin etmek zor olmayacak. Bursa özelinde bakalım bu etkilenme nasıl olacak?
Bakalım tünele girdik, şu an ışık ne zaman gözükecek?
Hep birlikte yaşayıp, öğreneceğiz.

******************

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.