Hava Durumu

SP neden AK Parti'yi eleştiriyor?

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2018 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 07:35

Son zamanlarda Saadet Partisi'ne yoğun bir ilgi var. Birileri AK Parti'nin karşısında Saadet Partisi kozunu oynamak istiyor. Bu süreçte SP de AK Parti'yi eleştiri yağmuruna tutuyor. Zaman zaman da üslup çok da sertleşebiliyor.
Merak ettiğimiz ise;
Aynı çınarın iki farklı dalı olan bu iki siyasi partiyi düşman kardeşler gibi birbirine düşürme fikri tutar mı, tutmaz mı?
Onu hep beraber göreceğiz.
Sönmez Medya Buluşmaları'nda bu hafta Baia Hotel'de SP Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca ve GİK Üyesi Selim Sait Terzioğlu'nu konuk ettik.
Her ikisinden yerele ve genele ilişkin genel düşüncelerini aldık. Benim merak ettiğim soruya ise Atmaca yanıt verdi.
İşte o soru;
SP'nin sürekli AK Parti'yi eleştirmesi danışıklı dövüş mü diye ilk sorumu sordum. Atmaca da bunun külliyen yalan olduğunu AK Partililer tarafından çıkarıldığını iddia ediyor. Ardından da ekliyor, eğer Milli Görüş politikalarına devam etselerdi bunu diyebilirdik fakat SP kesinlikle AB'ye karşı ,AK Parti ise tamamen AB 'ci diyerek yanıtladı.
Öte yandan başkanlık sistemine geçmişte evet diyordunuz şimdi neden hayır sorusuna ise Atmaca, bizim savunduğumuz başkanlık sisteminde kuvvetler ayrılığı ön plandaydı. Bu sistemde ise kuvvetler ayrılığının yerine tüm kuvvetlerin bir kişide toplanmış olması var bundan dolayı karşıyız dedi.
Atmaca'nın verdiği yanıtlar bunlar, halkı tatmin eder mi?
Onu da sandıkta göreceğiz...

Erken seçim kararı CHP'de yerel seçim adaylarını etkiler mi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çıkışı sonrası gözler erken seçime çevrildi. Dün görüşmeler sonucu 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçim kararı alınmış oldu.
Kısaca erkenin erkeni..
Yerelde merak ettiğimiz ise erken seçim kararının alınması durumunda yerel yönetimlerde adaylarını belirlemek için düğmeye basan CHP'nin yol haritasında değişiklik olup olmayacağı mı?
CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş 30 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için adaylarını açıklamak için gün sayıyordu.
Hatta bazı adaylarını Genel Başkan Kemal Kılıçaroğlu ile tanıştırmak istiyordu.
Süreç devam ediyor...
Kulağımıza gelen bilgilere göre CHP Yıldırım İlçe eski Başkanı Güner Aklan bu bağlamda Bulgaristan'dan göç eden soydaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Kestel'den partisinin adayı olmak için nabız yokluyormuş.
Hatta ismine büyük bir ilgi gösterilmiş.
Öte yandan yine, Karacabey'de adaylık için eski ilçe başkanlarından Murat Tanrıverdi ismi CHP kulislerinde konuşulmaya başlanmış.
Bu isimlerin karşısına aday çıkarsa yöntem ön seçim olacak eğer çıkmaz ise adaylıklarının açıklanması sürpriz olmaz...

İl başkanları milletvekili adayı olur mu?

Erken seçim kararının alınmasının ardından merak edilen konulardan biri de il başkanlarının milletvekili adayı olup olmayacağı.
Bu bağlamda CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş aday olmayacağını daha önce açıklamıştı. Keza MHP İl Başkanı Tevfik Topçu için de milletvekilliği yarım kalmış bir şarkı gibi gözüküyor. Topçu, o şarkıyı tamamlamak isteyecektir.
Öte yandan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da 2015 yılında gerçekleşen genel seçimlerde aday adayı olmuştu.
Salman da aday olursa şaşırmamak gerekir!
Keza Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca da partisinin potansiyel adaylarından diye düşünüyorum.
Yine bir başka potansiyel aday ise İYİ Parti'nin İl Başkanı Yüksel Yılmaz o da muhtemelen aday adaylarından.
Genel olarak yorumlayacak olursak;
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman,MHP İl Başkanı Tevfik Topçu, İYİ Parti İl Başkanı Yüksel Yılmaz çok yakın zamanda kongrede aday olup il başkanlığı koltuğuna oturan isimler.
Bunların aday olmasının ardından merak edilen ise yerlerine kimlerin geleceği...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.