Hava Durumu

Sular Vadisi Doğa Parkı gün sayıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2020 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 08:00

Özellikle şu tespiti yapmak gerekiyor. Bursa merkezde üç ilçe arasında Yıldırım'da sosyal aktivite anlamında önemli eksiklikler var.
Bu eksikliklerin giderilmesi noktasında önceki dönem Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve bu dönemki belediye başkanı Oktay Yılmaz'ın özel gayretleri var.
Hatta bu noktada Yıldırım'ın cazibe bölgesi haline gelmesi adına Edebali, döneminde yapımına başlanan Sular Vadisi yaklaşık 67 milyon TL'ye mal olmuştu. Bunun yaklaşık 17 milyon TL'si mezbelelik şekline dönen 144 eve kamulaştırma bedeli olarak ödendi.
Öte yandan Edebali hizmeti planlarken Yenimahalle, Karamazak, Teferrüç, Piremir, Umurbey, Karaağaç, Kurtoğlu mahallelerine hizmet vermesi planlanmıştı.
Toplamda 28 bin metrekare alana kurulan Sular Vadisi'nin yüzde 70'i yeşil alan ve sudan oluşuyor. Projenin merkezinde yer alan gölün yanı sıra teras kademeli oturma alanları, babil bahçesi- seyir terasları, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri, yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesi bulunuyor.
Yine buradaki belediye hizmet binasında beş aile hekimi ve muhtarlık binası da bulunuyor.


Öte yandan göreve geldikten sonra eksikleri tamamlayan ve ihaleye çıkaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz kalan eksikleri tamamladıktan sonra vadinin içerisinde yer alan işyerlerinin ihalesini tamamladı. En üst katı Bursa'nın önemli bir yiyecek firmasına verilirken, orta katı spor kafe olarak bölge halkına hizmet verecek.
En alt katı da kafeterya bahçe olarak faaliyete başlayacak. Zaman zaman açılışı yapılmadığı için muhalefet partileri tarafından da eleştirilen Sular Vadisi Doğa Parkı açılış için gün sayıyor.
Edindiğimiz bilgilere göre; önümüzdeki günlerde firmaların faaliyetlerine başlaması bekleniyor. Yine resmi açılışın da bir aya kadar yapılması planlanıyor.
Biz de emeği geçen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve önceki dönem Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'yi tebrik ediyoruz.

ÇAVUŞOĞLU SÜREKLİ HALKIN İÇİNDE

AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Hakan Çavuşoğlu TBMM'nin tatile girmesiyle vites artırdı.
Mesaisini Bursa'nın 17 ilçesinde harcayan Çavuşoğlu'nun temposuna yetişmek imkansız gibi.
Gün geliyor gün içerisinde 15-20 programa katılan Çavuşoğlu araya da cemiyetleri de sokuyor.
Bu bağlamda muhtemelen evlatlarının büyüdüğünün bile farkında olamıyor...

Pazartesi günü öğlen saatlerinde Gürsu'da incelemelerde bulunan Çavuşoğlu önce Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın'ın ve yönetim kurulunun misafiri oldu.
Burada Aydın'dan Uludağ OSB hakkaında bilgi aldı. Aydın'ın özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Milletvekili Çavuşoğlu'na bilgi verdiğini ve destek istediğini öğrendik.
Ardından Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ı AK Parti İlçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu ile makamına ziyaret edip belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çavuşoğlu daha sonra Uludağ OSB'de bir fabrikayı ziyaret ederek incelemelerde bulunduktan sonra Gürsu'dan ayrıldı.

İYİ PARTİ'DE LİSTELER SIR...

Hafta sonu Bursa İl Başkanlığı kongresini gerçekleştirecek olan İYİ Parti'de adaylar çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu bağlamda Yüksel Yılmaz ve Selçuk Türkoğlu'nun listesinde kimlerin olacağı merak konusu...
Ama her iki isimin bu konuda ketum olduğunu söylemek müneccimlik olmaz.
Bakalım adayların listelerinde sürpriz isimler yer alacak mı?
Bekleyip, takip edelim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.