Hava Durumu

TR Düşünce Kulübü BM'de ne yapmak istiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2022 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2022 08:05

Öncelikle şunu net ifade etmek gerekiyor: Düşüncenin önüne koyulan prangaların her türlüsünü kaldırmak gerekiyor.

Netice de "akıl, akıldan üstündür"...

İşte bu bağlamda kurulan sivil toplum kuruluşlarından biri olan TR Düşünce Kulübü'nün dün sabah seçilen yeni yönetiminin basın toplantısı vardı.

Genel Başkanlığını Ercan Yakut'un yaptığı yönetimde birbirinden değerli isimler var. O isimler arasında geçen dönem Nilüfer'de Mustafa Bozbey'in yardımcılığını yapan Adil Kayaoğlu, bir dönem BBP ve Adıyamanlılar Derneğinde aktif görev alan Mehmet Gönder, yine geçen dönem AK Parti Kestel İlçe Başkanlığını üstlenen Mustafa Bayrak, AK Parti İl Yönetim Yedek listesinde yer alan Mehmet Çoruh, kamuoyu araştırma şirketi sahibi Recep Güven ilk aklıma gelen isimler...

Hedef belli daha mutlu bir insanlık. Bu amaca giderken de yol haritasında neler yapıldı ve yapılacak işte bu noktada dünden yarına eylem planının anlatıldığı toplantıda Yakut yönetim kurulu arkadaşlarına da bir uyarıda bulundu."siyaseten bir yerlere gelmek için burayı basamak olarak kullanmayın" Ardından da ilave etti, "hiç bir yerel ve genel idareden maddi destek almadık, beklemiyoruz onlara borçlu kalmamak için" dedi.

Aslında alınan her yerel ve genel destek belki de bir hatayı görmezden gelme noktasına getirebilir demek istedi Yakut.

Asıl hedeflerinin ise bir gün hazırladığı raporların Birleşmiş Milletler kürsüsünde okunması olarak açıkladı. Bize düşen güzeli alkışlamak, yanlış da uyarmak yeri geldiğinde eleştiri hakkını kullanmak.

Bu süreçten sonra Yakut ve ekibine başarılar diliyoruz...

*****

PANOROMA 1326 ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın en önemli prestij projelerinden biri olan ve kentimize kazandırdığı Panoroma 1326'yı dünyanın her yerinden şehrimize gelen ziyaretçilerin gezdiğini biliyoruz.

Malum 2021 yılının ilk dört ayında kısıtlamaların yoğun olduğunu biliyoruz. Öte yandan buna rağmen Panorama Fetih 1326 Müzesini geçen yıl 170 bin kişi ziyaret etmiş.

Ya da diğer bir ifade ile müzelerin pazartesi kapalı olduğunu hesaba edersek en fazla müze 313 gün açık idi.

Resmi ve pandemiyi de hesaba katarsak yaklaşık 250 gün tam kapasite hizmet veren müzeye her gün ortalama 680 ziyaret gerçekleşmiş.

Bu da oldukça önemli bir rakam.

Öte yandan geçen yıl ilçede 107 metruk bina yıkılırken toplamda 6 bin 556 çift ise nikahını Osmangazi Belediyesi'ne kıydırmış.

Bizler de emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.