Hava Durumu

Trafik canavarına dikkat!

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2019 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2019 08:52

Nasipse Kurban Bayramı'nın arefesindeyiz. .
Ama öncesinde bayram havası geldi bile...
Bu hava umarım sürekli devam eder.
Malum bayram tatili başladı.


Kişisel korkum odur ki;
Ama bu bayramın zehir olmaması en büyük temennim...
Neden mi?
Her bayram şu haberleri okumaktan bıktık.
Bayram yolunda can pazarı, yollar kan gölüne döndü.
Bilmem ne kadar insanımız yaşamını yitirdi bir o kadar da yaralı... Rahmetli babamın çok sık kullandığı bir laf vardı"Geç gitmek, hiç gitmemekten iyidir."
Öte yandan yine;
Bizim de temennimiz odur ki sürücülerin can güvenlikleri için hız limitlerine uymaları, uzun yola çıkacak araçların bakımlarının yapılması gerektiğini hatırlatalım.Trafik kazaları incelendiğinde aşırı hız ile emniyet kemeri kullanılmamasının ölüm riskini artırdığı biliniyor. Biz âcizane uyarımızı yapalım. Siz siz olun trafik canavarından uzak durun. Sadece trafik canavarından değil, kurban keserken de kendimizi kesmeyelim. Onun da affı yok bizden hatırlatması.
Velhasıl, bayramımız zehir olmasın!

OSMANGAZİ'DE MEYDANIN TEMELİ BAYRAMDAN SONRA...

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ustalık döneminde Bursa'ya kazandırmak istediği eserlerin başında kent meydanı geliyor.
Toplam 47 dönüm alanda gerçekleşecek meydanla ilgili önceki aylarda ihale gerçekleşmişti. İhaleden sonra müteaahide yer teslimi yakın tarihte yapıldı.
Proje kapsamında meydanın altına 4 katlı ve 1500 araç kapasiteli bir otopark inşa edilecek. Bu proje ile Bursa'ya nefes aldıracak bir sosyal donatı alanını kente kazandıracak olan Osmangazi Belediyesi, aynı zamanda trafiğin yoğun olduğu bölgedeki otopark sıkıntısını da çözmüş olacak.
Kısaca kentin ihtiyaç duyacağı meydan yapımı gerçekleşmiş olacak.
Şimdi sıra temel atmada...
Dündar, temel atma için gün sayıyor...
önceki gün telefonla görüştüğümüz Dündar, temelin bayramdan sonra atılacağını söyledi.
Biz de bu ayrıntıyı bu köşeden yazmış olalım.

YILDIRIM'DAN TURİZM HAMLESİ

Özellikle Bursa'nın manevi mimarlarını say desek muhtemelen Emir Sultan Hazretleri'nden başlarız.
Keza yine inanç merkezi olarak say diyeceğimiz yerlerin başında Emir Sultan Camii, Yeşil Türbe, Yıldırım Cami başta olmak üzere sayarız.
Aslında şehrin doğusunda olmasına rağmen birçok manevi şahsiyetin ya da manevi iklimimize yön veren ibadethaneler Yıldırım sınırlarında. İnanç turizmi açısından bu açıdan bakınca önemli. Kültür turizmi açısından baktığımızda ise Cumalkızık UNESCO miras listesinde. Keza Reşat Nuri Güntekin'în Çalıkuşu eserine ilham verdiği yer ise Zeyniler Yıldırım'ın gözbebeği olma yolunda ilerliyor..
Teleferik keza Yıldırım sınırlarında. Emirsultan Hamamı, İncirli Hamamı, Hünkar Köşkü, Devlet Hatun Türbesi, Balabanbey Kalesi de Yıldırım sınırlarında...
İşte bu noktadan yola çıkan Yıldıırm Belediyesi "Yıldırım'da Gezilecek Çok Yer Var" sloganıyla afişler bastırmış billboardlara yapıştırmış.
Bize de tebrik etmek düşer...

CEBİNDEN NİKAH DEFTERİ ÜCRETİNİ ÖDEYEN BAŞKAN

Önceki gün Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin'in davetlisi olarak soluğu Keles'te aldığımızı yazmıştık.
Keskin'in makamı boş durmuyor.
Kapı açık, çat kapı içeriye giriyor...
Bunun yanı sıra telefonları da hiç susmuyor.
Makamında şahit olduğumuz ilginç bir detay varki onu da paylaşmadan geçemeyeceğim. Evlenmek isteyen bir gencin tüm evrakları hazır telefonla başkana ulaşıyor. Başkanım benim evraklarım hazır ama defter parasını verecek gücüm yok diyor, Başkan Keskin'den yardım istiyor.
O da ne demek deyip gereğini yapıyor. Kısaca Keskin bir yuvanın kurulmasına vesile oluyor. Bize de Keskin'i tebrik etmek düşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.