Hava Durumu

Tümbüldek bölgesine yatırımcı geldi...

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2021 08:03

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında konuştuğumuz konulardan biri de Bursa'nın termal su kaynakları idi.
Bursa'nın bu kaynakları yeterince pazarlayamadığını biliyoruz. Afyon, Kütahya bu noktada epey yol kat etmesine rağmen bizim kentimizde istenen mesafe senelerdir alınamadı.
Özellikle o kaynaklar içerisinde yer alan Esgin'in ana ocağı Mustafakemalpaşa'ya olan ilgisini daha önce de yakınen bilenlerdeniz. Bu minvalde ilçenin kazanmış olduğu hakların kaybolmasına ramak kala yapmış olduğu çalışmalarla öldü denilen yatırımlara can katabiliyor.Bunun geçmişte örneği Mustafakemalpaşa Belediyesi Muradiye Sarnıcı'nda yapmış olduğu sosyal tesisler.

TANALP'in sosyal sorumluluk projesindeki destek ile bölgeye önemli bir tesis kazandırıldı.
Şimdi de daha önce tu-rizm bölgesi ilan edilen Tümbüldek kaplıca bölgesi yatırımcı çıkmayınca teşvik bölgesinden çıktı çıkmak üzereydi.İşte bu noktada Esgin'in gayretleri ile burası hem yatırım bölgesinde kaldı hem de turizm yatırımı yapacak isim bulundu.
Kulağımıza gelen bilgilere göre Bursalı bir yatırımcının bölgeye termal turizm tesisi yapacağını öğrendik.
Bölgede toplam altı adet turizm bölgesi olduğunu da hesaba katarsak yakın bir tarihte Tümbüldek bölgesi turizmcilerin gözbebeği olacağa benziyor.
Biz de bölgeye katkılarından dolayı Esgin'e bir kez daha teşekkür ediyoruz.

SİCİL AFFI ŞART

Özellikle pandemi döneminde ekonomik sıkıntı yaşayan toplumun büyük bir kesimi önemli gelir kaybına uğradı.
Pandemiden önce kredi kullanan birçok vatandaşımız pandemi başlayınca kullandıkları kredileri çalışamadıkları için ödeyemez duruma düştü. Kullanılan kredileri ödemek için bir kez daha kredi kullanınca borç sarmalı içerisine girdiler. Çekilen kredileri de kredi kartı ile kapatmaya çalışılınca işin içinden çıkılmaz duruma geldiler. Bugün birçok yurttaşımız icra tehlikesi ile karşı karşıyalar.
Kredi ile aldıkları evler, arabalar köydeki araziler teker teker icra kanalıyla satışa sunulmak üzere.
Birçoğunun sicili bozuk olduğu için kredi kullanamaz hale geldiler.
Onların en büyük beklentileri geçmişe yönelik kredi borçlarından belirli bir düzenleme ve sicil affı.Biz de elçiye zeval olmaz deyip bu köşeden duyurmuş olalım...

AKBEY'İN KÖŞESİ...

AK Parti Keles ve aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Akbey'in farklı özellikleri olduğunu birçok okuyucumuz bilmiyordur.Kendisi Anadolu'nun değişik kentlerinde önce hâkimlik yapan ardından istifa eden sonrasında rahmetli babasının ricası ile memuriyetten istifa edip ata ocağına yerleşen isim.

Rahmetli babası da uzun yıllar Keles'te CHP saflarında siyaset yaptığını da hatırlatalım. Akbey ise önce Milli Görüş saflarında ardından AK Parti'de hem il genel meclis üyeliği hem milletvekili adayı son dönemde de Büyükşehir Meclis Üyeliği görevinde bulunuyor.
Kendisi partiler üstü isim.

Yolu Keles'e düşen kim olursa olsun Akbey'in çayını içmeden Bursa'ya dönmüyor.
İYİ Parti Milletvekili İsmail Tatlıoğlu önceki dönem CHP Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Öztürk, MHP Belediye Meclis Üyesi Necati Çelik aklıma ilk gelen isimler. Akbey'in misafir olan isimler hem sohbet edi-yorlar hem de Akbey'in köşesinde fotoğraf çektirip Bursa'ya dönüyorlar. Kısaca Akbey partiler üstü siyasetin nezaketi diyebileceğimiz bir isim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.