Hava Durumu

Tunçak: Ankara'da daha çok bürokratımız olmalı...

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2019 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2019 08:24

Perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programında bu haftaki konuğumuz AK Parti 23. Dönem Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak oldu.
Tunçak deneyimli siyasetçi.
Il başkanlığı yaptı, il genel meclisi başkanlığı, milletvekilliği görevlerinde bulundu.
Bugün de konum itibarı ile AK Parti Genel Merkezi'nde önemli bir görevde.
Televizyon programında, Tunçak'la yarın gerçekleşecek İstanbul seçimleri Bursa'nın yatırımları ve Ankara'daki Bursa lobisi olmak üzere bir çok konuyu konuşma fırsatını yakaladık.
İstanbul seçimleri yarın gerçekleşeceğinden dolayı o konuya pek fazla girmeyeceğim. Ama Tunçak yeni dönemde Bursa'nın birçok probleminin çözüleceğine inanıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da her türlü desteğin verilmesi gerektiğini kendisinin de bu konuda elinden geleni yaptığını basa basa vurguladı.


Ardından bir şey ilave etti. Bursa'nın Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın gönlünde ayrı bir yeri var dedi.
Tunçak'ın üzerine basa basa konuştuğu konulardan biri de "Bursa Lobisi" özellikle bu noktada Ankara'da zayıf olduğumuzu düşünüyor.
Bu düşünceye katılmamak mümkün değil.
Ankara'da daha çok müsteşar, daha çok genel müdür daha çok bakan, daha çok bakan yardımcısı, genel müdür, daire başkanı daha çok siyasi partilerde genel başkan yardımcısı MKYK üyeleri olmalı diye düşüncelerini bizimle paylaştı.
Bu sayı ne kadar yükseldikçe Bursa bürokratik sorunları o oranda çözer diyor. Bu düşünceye sonuna kadar katılıyorum. Bugün bu düzeyde Ankara'da çok sınırlı bürokratımız var. Siyasilerimize düşen görev bu sayıyı artırmak diye düşünüyorum.
Öte yandan Tunçak'a sorduğumuz diğer bir soru da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin oturup oturmadığı, milletvekillerinin buna uyum sağlayıp sağlayamadığını sorduk.
Sistemin yavaş yavaş oturduğunu milletvekilleri de bu süreçle beraber onların alıştığı vurgusunu yaptı.
Öte yandan hukukçu kimliği de bulunan Tunçak'a sorduğumuz diğer bir soru ise CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun görev yaptığı 18 gün boyunca verilerin kopyalanması ile ilgili hukuksuzluk dedi bunla ilgili hukuki süreç devam edecektir dediğini de bu köşeden hatırlatalım.
Sonuç olarak Tunçak'ın sataır aralarında verdiği mesajlar ilerleyen süreçte Türkiye'de konuşulacağa benziyor.
Biz süreci takip etmeye devam edlim...

BURFAŞ'TA GELİR ORTAKLI İHALENİN SONUCU BELLİ OLDU...

Daha önce bu köşeden BURFAŞ tarafından Beşevler Sosyal Tesisleri'nin (Karafatma) yanında bulunan boş alanda kurulacak oyun grubu alanının işletmesi ile ilgili ihaleyi olacağını duyurmuşuk.
Ardından bu ihale alacak kişi ya da kurumun;
Kurulacak olan oyun parkında kaydırak, salto trambolin, tırmanma duvarı, drift scooter olması gerekiyor demiştik.
Sonrasında en önemli şartın ise gelir .ortaklı bir paylaşımla ihale edilecek demiştik.
O ihale sonuçlandı.
İhaleyi toplam cirodan KDV dahil yüzde 40 ile Süleyman Keskin kazandı.Bu bağlamda BURFAŞ ciddi anlamda gelir elde etme olanağını yakaladı.

ÖDÜNÇ'E ARKADAŞ SÜRPRİZİ

Eski adıyla Bursa Erkek yeni adıyla Bursa Erkek Anadolu Lisesi'nden mezun olan öğrencilere baktığımızda gerek kent gerekse ülkemizde hatta yurtdışında bir çok etkin isim bulunuyor. O isimlerden biri de AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç.


Vekil Ödünç'ün danışmanı Ersen İlgür de hem okul, hem de sınıf arkadaşı. Ödünç'ün sınıf arkadaşları hafta içinde kendisine bir sürpriz yaparak makamında ziyaret ettiler, okul günlerini andılar. Ödünç te onları TBMM bahçesinde misafir ederek ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.