Hava Durumu

Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanı Şanlı'dan uyarı!

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2021 08:03

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış Programında Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı'yı konuk ettik.

Uzun yıllardır yakinen tanıdığımız Şanlı geçmiş yıllarda yapmış olduğu açıklamalarla dikkat çeken bir isim.

O minvalde özellikle geçmişte müftülerin nikah kıyma yetkisi yine Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasıyla ilgili olarak Şanlı'nın açıklamaları geçmiş yıllarda dikkat çekmişti.

Perşembe akşamı yayınlanan programda konuştuğumuz bir çok konunun bir kısmını bugün köşemizde yazacağız.

Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 97. Kuruluş Yıldönümü münasebeti ile başladığımız sohbette Başkan Şanlı ülkemizde kurulan iki başkanlıktan bahsetti.

Bunlardan ilki Diyanet İşleri Başkanlığı, diğeri de Genelkurmay Başkanlığı dedi.

Biri manevi diğeri de maddi ordumuz dedi.

Bu iki kurum bu ülkenin çimentosu...

Bu konuda kesinlikle aynı fikirdeyiz.

***

Dini takvim'de birlik sağlanmalı...

Yine herkesin hemfikir olması gerektiği konulardan biri de takvim...

Malum ülkemizde cemaatlerin çıkardığı takvimlerde saatler arasındaki uyumsuzluk dikkat çekiyor. Özellikle bu ramazan ayında imsak saatleri başta olmak üzere bayram günlerinde de fikir ayrılığı olabiliyor.

İşte bu noktada programda namaz saatlerini ifade eden takvim noktasında tek takvim olması gerektiğini ifade eden Şanlı'nın bu açıklamasına katılmamak mümkün değil.

Bu konuda bilgi kirliliği var.

Yine camilerde satılan takvimin sadece camilerde değil serbest piyasa kurallarına bağlı olarak her yerde satılması gerektiğini düşünüyor.

YARDIMLARLA NELER YAPILDIĞI VATANDAŞA BİLGİLENDİRİLMELİ

Programda gündeme gelen konulardan biri de camilerde toplanan yardımlar. Bu konuda din görevlilerinin yardım toplamaktan rahatsız olmadığını ama her hafta toplanan yardımlarla nelerin yapıldığı da camilere açılırsa daha güzel olur diye düşünüyor.

Merdivenaltı Kuran Kursları konusunda da uyaran Şanlı, vatandaşları denetime tabi olan devletin kurslarına gitmesi için programımızda tavsiyede bulundu.

Gerçekten de öyle...

Din görevlilerinin pandemi de önemli bir görev üstlendiğini önce Vefa Gruplarında bulunduğunu ardından da filyasyon ekiplerine destek verildiğini ifade etti.

Bu dönemde camilerden ezanların okunduğunu ibadete açık olduğunu sosyal mesafeye de en fazla camilerde uyulduğunu ekranlarımız aracılığıyla Başkan Şanlı paylaştı.

ADAY DİN GÖREVLİLERİNDE İNTİBAK EĞİTİMİ 6 AY OLMALI

Yine meslektaşlarının yaşadığı sorunlar içinde veneler olduğu sorduğumda yaşanan kadro sıkıntısını paylaştı. Aynı işi yapan meslektaşlarının farklı maaş aldığını bu konuda acil çalışma yapılarak tüm kamuda vekil, asil ve benzeri ayrımların kaldırılması gerektiğini düşünüyor. Öte yandan yeni atanan din görevlileri için intibak eğitiminin en az altı ay olması gerektiğini düşünüyor Şanlı.

3600 GÖSTERGEYİ BEKLİYORUZ...

Seçim döneminde kendilerine vaat edilen 3600 gösterge ile ilgili olarak da bugüne kadar çalışma yapılmadığını ama bu çalışmanın genel seçimler öncesi yapılacağını umduklarını bekleyen Şanlı, 3600 göstergeyi bekliyoruz dedi.

FETÖ ve benzeri yapılanmalar için de uyanık olunması gerektiğini vurgulayan Şanlı, bunlar fırsat buldukları an yeniden çoğalır diyor.

Gerçekten de öyle Başkan Şanlı ile bir çok konuyu konuştuk. O meslektaşlarının sorunlarını dile getirmeye devam ediyor. Bizler de dilimizin döndüğü kadar yazdık...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.