Hava Durumu

Türk Dünyası Keles'te buluşuyor...

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2019 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2019 08:41

Bursa'da yaz aylarında vazgeçilmezleri arasında yer alan Keles Kocayayla etkinliklere ev sahibi olmaya hazırlanıyor.
Bu bağlamda;
Geleneksel hale gelen Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'nin 4.'sü bu yıl 19-21 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Bu yıl biraz fark var.
Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'nin 4.'sü gerçekleşirken, Keles Kocayayla Şenliği'nin ise 53.'sü gerçekleşecek.


Kısaca iki şenlik bir arada yapılmış olacak.
Keles Kocayayla Şenliği'nde sanatçı olarak Yusuf Güney sahne alacak. Bu hatırlatmayı da bu köşeden yazmış olalım.
Öte yandan yine Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'ne Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkmenistan'dan sanatçı ve sporcular ile Türk coğrafyasını temsilen STK'lardan geniş katılımların olması bekleniyor.
19 Temmuz günü Saltanat Kapısı'ndan başlayacak kortej yürüyüşü Zafer Meydanı'nda son bulacak.
Etkinliklerde;
Orhun Yazıtları'nın canlı anlatımında tutun, okçuluk, Türk Dünyası'na özgü farklı dallarda güreş müsabakaları, çocuk oyunları, atçılık ve cirit müsabakalarına kadar farklı birçok gösteri gerçekleşecek.
Etkinlik kapsamında misafirler, Türk Dünyası'nı temsilen 16 çadırda kültürel etkinlikler ( dağ yöresi gelin alma, beşik toyu, Türk Dünyası Anneler Grubu Konseri, Türk Dünyası Kıyafetleri Defilesi, Türk Dünyası Şehirleri Fotoğraf Sergisi'ni takip edebilirler.
Meraklıları için de Bursa ipeği üretimi, ipek halı dokuma, yün eğirme, Göktürkçe eğitimi, efe ve zeybek eğitimleri de gerçekleşecek.
Bu arada şenlik kapsamında 20 Temmuz Cumartesi günü Dursun Ali Erzincanlı'nın diriliş sohbetleri ve yöresel ve Türk Dünyası'ndan gelen sanatçıların konseri var.

KELES KOCAYAYLA, DÜNYA GÖÇMEN OYUNLARI'NA TALİP...

Kırgızistan'ın dünya kültür mirasına kazandırdığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da özel ilgi gösterdiği Dünya Göçmen Oyunları ya da diğer adıyla "Dünya Göçebe Oyunları" son yıllarda dikkat çeken organizasyonlardan biri.
İki yılda bir gerçekleşen organizasyonların önümüzdeki yıl 4. sü gerçekleşecek.


Hatırlatmakta fayda var:
Tarihteki Türk kavimlerinin hayatına ve medeniyetine ışık tutmayı amaçlayan Kırgızistan'da gerçekleşen 3. Dünya Göçebe Oyunları'nda, mangala, kemik fırlatma, ok atışı, kartal ve şahinle avcılık, mas ve bilek güreşi gibi geleneksel 37 spor dalında 174 altın, 173 gümüş ve 247 bronz olmak üzere toplamda 594 madalya dağıtılmıştı.
Oyunlara 74 ülkeden bin 986 sporcu katıldığı organizasyonda Türkiye, uzun mesafeye ok atmada 2 altın, 1 gümüş ve güreşte 3 bronz olmak üzere 6 madalya ile 10'uncu sırada yer almıştı.
Son dört yıldır Keles Kocayayla'da gerçekleşen Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği bu bağlamda bu olimpiyatların yansıması...
İşte bu noktada önümüzdeki yıl Türkiye'de gerçekleşecek bu organizasyonu Bursa'ya ve Keles Kocayayla'ya alma adına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın özel gayretleri olduğunu biliyoruz.
Bu organizasyonun Keles Kocayayla'da gerçekleşmesi adına bu gayretleri destekliyor ve önemsiyoruz.

BELEDİYE BAŞKANLARI ANKARA YOLCUSU

Yerel seçimler bitti ancak telaşesi bitmedi desek abartmış olmayız. Bu bağlamda yeni seçilen veya görevine devam eden belediye başkanlarının doğal üye olduğu ve katılmak zorunda olduğu seçimler var.
O seçimlerden biri de Fatma Şahin'in başkan olduğu Türkiye Belediyeler Birliği seçimleri...
Bu bağlamda Türkiye Belediyeler Birliği yeni dönemde ilk kongresini yarın Ankara'da gerçekleştirecek.
Hatırlatmakta fayda var: Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve nüfusu 100 bini geçen 6 belediye başkanı Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi'nin doğal üyeleri.
Bursa'da daha önce gerçekleştirilen seçimlerde 11 belediye başkanı 9 belediye meclis üyesi de daha önce yapılan seçimler sonucunda TBB'nin meclis üyeleri olmuştu.
TBB Meclisi'nde doğal üyeler dışında 600 asil ve 319 yedek üye bulunuyor. Bursa'dan da 10 yedek üye bulunuyor.
Türkiye Belediyeler Birliği'nde büyük ihtimalle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yeniden başkan seçilmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.