Hava Durumu

Türk Dünyası'nın kalbi Bursa'da atacak...

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2021 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2021 08:24

Açıklamalara ve icraatlara baktığımızda 21.asır Türk asrı olacak. Bu noktada ağabeyliği de Türkiye yapacak.

İşte bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülük yaptığı çalışmalar dikkatlerden kaçmıyor.

Özellikle bu noktada yine geçmişten bugüne kadar Türk Dünyası ile ilgili yapılan çalışmalarda Bursa bir çok konuda öncülük yaptı.

Keza;

Osmanlı'ya başkentlik , Anadolu Selçuklu'ya ev sahipliği yapan payitaht şehir bu unvanlarını daha da pekiştirerek önümüzdeki yıl Türk Dünyası'nın başkenti unvanını alarak bir anlamda taçlandırdı.

Bu kapsamda hangi etkinlikler yapılacak 2022 yılının başında gerçekleşecek toplantılarla belli olacak. Bugünden belli olan ise etkinliklerin 21 Mart 2022 tarihinde Nevruz Bayramı ile startının verileceği.

İşte bu noktada dün bugüne kadar hangi aşamalardan geçildiğini ve bundan sonraki süreci anlatma adına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş basın mensuplarının karşısına çıktı.

Aktaş'ı, tarihi Zindankapı'da düzenlenen basın toplantısında TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı İdari İşler Başkanı Akif Marifli, Azerbaycan Cumhuriyeti TÜRKSOY Temsilcisi Elçin Gafarlı, İl Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer, AK Parti Osmangazi İlçe Sekreteri Erol Öztürk de yalnız bırakmadı.

Yine bu bağlamda önümüzdeki yıl kentimizde gerçekleşecek olan 4. Dünya Göçebe Oyunları, 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, 5. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, yine bu yıl başlayan ve devam eden Azerbaycan konulu FOTOFEST Bursa'nın bu unvanı fazlasıyla hak ettiğinin göstergesi...

Öte yandan, kahvaltıda bir konuşma yapan, Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı İdari İşler Başkanı Akif Marifli, "Bursa'yı Türk halklarının medeniyet payitahtı seçilmesinden dolayı tebrik etti. Marifli, 2022'de düzenleyecekleri 8. Uluslararası Bakü Kitap Fuarı'nda Türkiye'nin 'Onur Konuğu' olacağını belirterek Bursa'yı da fuara davet etti."

Marifli, ayrıca Başkan Alinur Aktaş'a Nizami Gencevi'ye ait bir eseri ve Karabağ Zaferi'nin sembolü olan 'Har-ı Bülbül' nişanını hediye etti.

Şimdi bu saatten sonra yapılması gereken kent dinamikleri ile bu unvana layık olacak çalışmalar yapabilmek.

Bu konuda herkese görev düşüyor.

Yine de bu süreçte emeği geçen herkesi kutluyoruz.

OSMANGAZİ HALK EĞİTİM'DEN CENAZE HİZMETLERİ KURSU

Osmangazi Halk Eğitim Müdürü, Mehmet Köse oldukça heyecanlı bir eğitimci. Toplumun ihtiyaç duyduğu konuları araştırıyor, sürekli istişarelerde bulunuyor.

Şu ana kadar bir çok farklı branşta kursların verildiği merkezde istişarelere büyük önem veren Köse, yapılan, istişareler sonucunda çıkan sonuca göre talepleri belirliyor.

O istişarelerden çıkan sonuca ve talebe göre istenen kurslardan biri de cenaze hizmetleri kursu.

Kurs kadın ve erkeklere ayrı gruplar halinde verilecek. 18 yaş üstü okur yazar olmak kaydı ile herkesin başvuracağı kursun toplam saati 32 ders saati.

Başvurular, 22 Kasım 2021 tarihine kadar bitecek. Kursun başlama tarihi ise 23 Kasım 2021. haftada 3 gün iki hafta sürecek kursa katılmak isteyenler başvurularını Osmangazi Halk Eğitim Merkezine yapabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.