Hava Durumu

Türkiye'nin kaçırmaması gereken diğer fırsat...

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2020 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2020 08:56

Çağımız bilgi çağı, bilişim çağı.Öncelikle şu tespiti yapmak gerekir.Türkiye otomobil üretimine girerek son nefeste de olsa pazarda ben de varım dedi.
Şimdi sırada yazılım olmalı...
Türkiye bu pazarda da var olabilmeli.
Dünyadaki her bilgisayarda her telefonda bulunacak bir program için düğmeye basmalı...
Apple'ın kurucusu Steve Jobs, Microsoft'un sahibi Bill Gates ve adının sayamadığımız onlarca hatta yüzlerce insan bu konuda öncülük yapmış. Saydığımız bu isimler bilim ve teknolojinin nimetlerini bir yandan insanlığın hizmetine sunarken diğer yandan da ceplerini doldurmayı bilmişler...

Böyle bir durumda iş bilenin, kılıç kuşananın demek gerekiyor.
Yükte hafif ama pahada ağır... Gerçek olan şu: Bugün dünya çapında kullanılan bir yazılımı gerçekleştirirseniz ve kabul ettirebilirseniz bunun size girdisi milyarlarca dolar olabilir. Böyle bir durumda sürekli cari açık veren Türkiye'nin birçok sorunu kendiliğinden ortadan kalkabilir.
Hatırlatmakta fayda var:Bill Gates'in kişisel serveti 110 milyar doları aşıyor.
Türkiye'nin toplam dış borcu 450 milyar dolar.
Bu iki rakam zannedersem çok şey anlatıyor.
Bu bağlamda hükümet teşvikleri sonuna kadar açmalı... Türkiye'nin kaçırmaması gereken diğer fırsat olarak görmek gerekli.
Bu bağlamda da Bursa bu fırsatı iyi kullanmalı ve Türkiye'de ve dünyada yazılımın üssü olabilme adına tüm birikimini kullanmak için harekete geçmeli. Yoksa yarın geç olabilir...

DOKTORLARIN TERCİHİ ÖZEL HASTANELER...

Zaman zaman bu köşeden sağlıkla ilgili yazılar kaleme almaya çalışıyoruz. Ama gerçek olan şu doktorların yükleri oldukça ağır.
Bazen çok fazla hastaya bakıyorlar, bazen de nöbetler fazla...
Bazen de ekonomik koşullar yeterli gelmeyebiliyor.

Bunun sonucunda da özel hastanelere sirkülasyon olabiliyor. Bursa'da yakın bir tarihte hastaların çok sevdiği iki dahiliye doktoru Çekirge Devlet Hastanesi'nden ayrılarak özel sektöre geçtiler.
Biri emekli olarak, diğeri de istifa ederek.
Kimler mi?
Levent Kazak emekli olarak, Hakkı Doğan ise istifa ederek.
Her iki doktor Bursa'da farklı özel hastanelerde çalışmaya başladılar veya başlayacaklar..
Biz her iki doktorumuza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

BEYSİR'İN VEFATI VE DOSTLARI

Zaman zaman bu köşeden vefat haberleri ile ilgili yazı yazmak moralimizi altüst ediyor. O haberlerden birini de çarşamba akşamı öğrendik.
Hemşehrimiz Gürsu MHP İlçe Başkanı Ali Osman Beysir'in vefatı da bizleri oldukça üzdü. Beysir, perşembe günü Gürsu'da öğle namazına müteakip ilçe mezarlığına defnedildi.
Sevenleri tarafından sosyal medyada övgüyle çok şey yazıldı.

Bize düşen ise;
Diyeceğimiz o- dur ki Allah ailesine sabır kendisine de rahmet etsin.
Toprağı bol , mekanı cennet sevenlerinin başı sağ olsun.

BURFAŞ'TAN FARKLI İHALE

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin önemli şirketlerinden biri olan BURFAŞ'la ilgili bu köşeden hep satış veya kiralama ile ilgili ihaleleri kaleme aldık. Bu sefer ise alış ihalesi daha doğrusu teklif toplama işi desek doğru olacak..
Teklif toplama işinin içeriğinde; BURFAŞ tesislerinde bir yıl boyunca kullanılacak temizlik ürünlerinin tamamı... O alınacak tekliflerde yok yok... Toplam 16 kalem ürün, bulaşık detarjanından tutun, çamaşır suyuna, çöp torbasından tutun, nitril eldivene kadar... Teklif vermek isteyenler şartnameye www.bur- fas.com.tr adresinden görebilir. Biz de meraklıları için bu köşeden yazmış olalım.

KARACA ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR

Önümüzdeki ay il kongresini gerçekleştirecek CHP'de adaylar birer birer resmi açıklamalarını yapıyor. Sıra bugün İsmet Karaca'da.
Önceki gün Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular ile ziyarete gelen Karaca farklı bir adaylık açıklaması yapacağım dedi.
Başkan seçildiğinde etkili muhalefet yapacağını Bursa'nın sorunlarını gündeme getireceğini bizlerle paylaştı. Kendisine Mustafa Bozbey'i genel merkez delegesi listesine yazıp yazmayacağını sorduğumda ise Bozbey, şu an şehir dışında, kendisiyle görüşeceğim.
Böyle bir talebi olursa değerlendireceğim dedi.
Biz de kendisine başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.