Hava Durumu

TÜRKŞEKER özelleştirilmeyecek!..

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2021 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.06.2021 08:08

Geçen yıl yaşanan önce pandemi, ardından kuraklık sonrası bazı ürünlerde rekoltenin düşeceği tahmin ediliyordu.
Bu tahminler maalesef tuttu.
O tahminlerin başında buğday geliyordu. Buğdayda ülke içinde rekoltenin yeterli düzeyde olmamasının ardından başta un ve una bağlı fiyatlardaki artış gözlerden kaçmıyor.
Özellikle un fabrikalarında fiyatlar saat başı değişkenlik gösteriyor.
Öte yandan bir tarafta bunlar yaşanırken, diğer tarafta da pandeminin bize öğrettiği en önemli derslerden biri de böyle durumlarda kendi kendine yetebilme özelliği.
Bunu yapabilmek için de stratejik kurumların olması ve üretime katkıda bulunması piyasayı düzenleyici rol üstlenmesi gerekiyor.


Bu noktada ülkemizde birkaç önemli, kurum var. O kurumlardan biri de TÜRKŞEKER.
Türkşeker'in Bursalı Genel Müdürü hemşehrimiz Mücahid Alkan'ın stratejik ürünler noktasında yerinde hamleleri hem üreticileri hem tüketicileri rahatlattı.
Misal olarak pandeminin ilk çıktığı noktada dezenfektan ve kolonya üreticilerine hammaddesi olan alkol tedariki noktasında ciddi destekte bulundu.
Yine tarlada kalan domatesleri çiftçiden alarak hem çiftçiyi hem de piyasayı rahatlattı.
Yine sözleşmeli tarım uygulaması ile çiftçinin yarınlara güvenle bakabilmesini sağladı.
Bunu yanı sıra buğday alımı ve akabinde un ve makarna üretimi ile piyasada oluşabilecek anormal fiyat artışlarının önüne geçti.

Sohbetimizde; TÜRKŞEKER'in Genel Müdürü Mücahid Alkan bu sene yaşanan kuraklık sonrası rekolte düşüklüğü yaşanan buğday için alınan önlemleri sordum
Sıkıntı yaşayacak mıyız, yaşamayacak mıyız?
Alkan bu konuda rahat "sıkıntı yaşamayacağız" dedi.
Ardından buğday ihtiyacı için TMO'nun hemen devreye girdiğini alımlara başladığını ifade etti. Yine öte yandan ithalat çalışmalarında da önemli mesafe katedilmiş.
Bunu da buradan paylaşalım.
Yine TÜRKŞEKER'e bağlı şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle çıkarıldığını Türkiye Varlık Fonu'na devredildiğini Alkan'dan öğrendik.
Bizler de sıkıntı yaşanmaması için dua ediyoruz.

MUSTAFAKEMALPAŞA'YA YATIRIM YAĞIYOR...

Bursa'da son zamanlarda yapmış olduğu çalışmalarla dikkati çeken belediyelerden biri de Mustafakemalpaşa.
Bu çalışmaların üç önemli ayağı var. Önce bölge Milletvekili Mustafa Esgin'in konulara duyarlılığı, ardından Mustafakemalpaşa AK Parti İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu ile Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın uyumlu çalışması.
İşte bu uyum da meyvesini veriyor. Dün Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın ilçeye kazandıracağı GES'i yazmıştım. Bugün de Ankara'nın yapmış olduğu ve yapacağı yatırımları yazacağım.
Konuyla ilgili olarak geçen hafta içinde AK Parti İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu'nu aramıştım.
O da yapılanları ve yapılacakları sıraladı.


Öncelikle depreme dayanıksız olduğu için yıkılan 24 derslikli Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi'nin yerine 32 derslikli okul yapılacağını bizlerle paylaştı. Bir de yapılacak yeni okulun spor salonu var.
Öte yandan yine aynı nedenlerden yıkılan Yalıntaş İlköğretim Okulu'nun yerine de 16 derslikli okul yapılacak. Merkezde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nun yanına da anaokul yapılacakmış.
Bunların yanı sıra 7 okulun deprem güçlendirmesinden başlayarak her türlü eksikliğin giderildiğini öğrendik.
İlçede devlet hastanesinin eski yerine de 6 hekimli ASM yapılacağını konu ile ilgili ola-rak Bursa İl Sağlık Müdürü Fevzi Ya-vuzyılımaz'ın Anka- ra'da yakın bir ta-rihte sunum yapa- cağını Hallaçoğ-lu'nun açıklama- larıyla bilgilenmiş olduk... Bizler de emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.