Hava Durumu

Türkyılmaz'ın icraat toplantısından çıkan sonuç...

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 08:02

Bursa'da ana muhalefetin iktidar olduğu 3 belediyeden biri Hayri Türkyılmaz'ın belediye başkanlığı yaptığı Mudanya Belediyesi...
İlk dönem yüzde 40 bandıyla seçildiği belediye başkanlığı görevine 2. dönem yüzde 50'nin üzerine çıkarak seçilmişti Türkyılmaz.
Bu noktada yapacağımız tek bir yorum var: O da hizmetlerinden memnun ki vatandaş bir dönem daha yetki vermiş üstüne üstelik bir önceki döneme göre oyunu artırarak...
Ya da diğer bir deyişle AK Parti'nin, Mudanya'da biz nerede hata yaptık diyeceği ilçelerden biri de diyebiliriz.
Pandemi nedeniyle ara verilen icraat toplantıları bir anlamda yerel yöneticilerin heybelerinde halka ne taşıdıklarının anlatıldığı yerlerdir.
Bu açıdan bakınca Türkyılmaz dün ikinci dönemin 2.yılını değil komple 7 yılın icraatını anlatmaya çalıştı. Bunu anlatırken de mekan olarak Mudanya Tirilye'de ki restorasyonu tamamlanmak üzere olan Taş Mektep önündeki çay bahçesini seçmiş.
Bu toplantıda onu partisinin il başkanı İsmet Karaca, milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey yalnız bırakmadı...
Türkyılmaz ,kürsüye gelmeden önce yapılanları ekrandan izledik. Ardından gelen Türkyılmaz'dan da neler yaptığını ve yapacaklarını öğrendik. Bu yaptıklarını iki başlık altında sıralamak lazım biri insani hizmetler diğeri de gözle görülen hizmetler...
Gözle görülen hizmetlerde 47 mahalleyi referans gösterdi. Ardından Yıldıztepe, Zübeyde Ana Çocuk Akademisi, Taşmektep'i anlattı. Bunlara yakında temeli atılacak Soğuk Hava Deposu ve Tirilye'deki Zeytin Müzesini de ilave etti. Bunları ilave ederken daha öncede iki dönem için başkan olacağım sonra ayrılacağım sözü hatırlatmasına binaen yapacaklarını ifade ederek önümüzdeki yerel seçimde aday olacağının açıklamasını da yapmış oldu.
Bu arada önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak olan Taş Mektep'in açılışına Yunanistan eski Başbakanlarından Çipras başta olmak üzere Yunanistan'dan bir çok misafirin de geleceğini Türkyılmaz'dan öğrendik.
Taş Mektep'in ilk katı dijital kent müzesi diğer iki katı da çok amaçlı salon olarak kullanılacak.
Bu arada Türkyılmaz ve ekibi 80 bin seçmenden 70 bini ziyaret etmiş. Diğer deyişle 40 bin evin kapısını çalmış.
Her ay 4 bin 687 aileye düzenli yardım yapıldığını Türkyılmaz açıkladı.
Bu arada Türkyılmaz kavgacı bir kimlik olmadığını ama söz konusu Mudanya olunca ilçesinin hakkını korumak için mücadele ettiğini söyledi.
Türkyılmaz'ın toplantısında akılda kalanlar bunlar.
Neticede adaylığı ile ilgili kararı da değerlendirecek olan kendi partisi.
Bize düşen çalışmalarında başarı dilemek....

CHP MİLLETVEKİLİ ERKAN AYDIN, YUNUSELİ KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Geçen hafta perşembe günü AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında konuğumuz olan isim CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın oldu.
Milletvekili Erkan Aydın ile bir çok konuyu konuştuk. O konulardan özellikle kamuoyunun merak ettiği konulardan biri de Yunuseli.
Aynı zamanda partisinin son yerel seçimlerde Osmangazi Belediye başkan adayı olan Erkan Aydın buranın yeşil kalması gerektiğini savunuyor. Parti olarak da kişisel olarak da düşüncem net diyor.
Ardından 1960'lı yıllarda Reşat Oyal'ın yapmış olduğu Kültürpark örneğini ve yine yakın tarihte önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker tarafından yaptırılan Botanik Park'ı örnek gösteriyor. Eğer orası park olmasaydı çarpık yapılaşma ile dolardı diyor.
Şehrin içinde nefes alınacak yerler diye düşünüyor. Öte yandan burasının park yapılması noktasındaki düşüncelerini AS TV ekranlarından Aydın, kamuoyu ile bir kez daha paylaştı.
Programda gündeme gelen konulardan biri de stok affı ile ilgili konu idi. Eczacı olarak bu konuda bir öneride bulunduklarını geçmiş yıllardaki çıkan stok affını örnek göstererek KDV oranının yüzde 4 olması gerektiğini ifade etmiş. Komisyonda kabul görmeyen öneri belki TBMM'de kabul görür ümidi var...
Bakalım o ümit gerçekleşecek mi?
Bekleyip takip edelim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.