Hava Durumu

Türkyılmaz'ın Mütareke'nin 100. yılındaki hayali

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2020 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2020 08:05

AS TV'de her cuma yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nda bu hafta konuğumuz olan isim Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz oldu.
Türkyılmaz'a biz sorduk o yanıtladı. Sorduklarımız arasında yerli otomobil fabrikası da vardı, CHP'deki kongre süreci de...
Mütareke de vardı yine Tarihi Kentler Birliği toplantısının Mudanya Buluşması...
Ben de bu bağlama sorular sordum.


Öncelikle 2022 yılında 100. yılını kutlayacağımız Mudanya Mütarekesi ile ilgili neler yapmayı düşünüyorsunuz şeklinde sorumu sordum.
Türkyılmaz kendisinden önce Mütareke'ye önem verilmediğini kendisiyle beraber Mütareke'nin gündeme girdiğini ifade etti.
Ardından da 100. yılında o zaman anlaşmaya imza atan görüşmelerde o zaman ülkemizi İsmet İnönü Birleşik Krallık'ı General Harington Fransa'yı General Charpy ve İtalya'yı da General Mombelli temsil ettmişti.
Öte yandan Mütareke görüşmelerinde, Yunanistan'ı, General Mazarakis ve Albay Sariyannis temsil etmişti.
Türkyılmaz'ın hedefi o gün Mudanya Mütarekesi'ni imzalayanların torunlarını bir araya getirip tekrar sembolik de olsa bir imza töreni düzenlemek.
Öte yandan diğer bir hedefi de mübadele anlaşması sonrası Mudanya'dan, Selanik'e, Girit'ten, Selanik'ten Mudanya'ya göç edenlerin torunlarıyla bir program gerçekleştirmek.
Sorduğumuz diğer bir soru ise nisan ayı içinde Mudanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Tarihi Kentler Birliği toplantısı. Burada korunan Tirilye başta olmak üzere birçok konuda Mudanya Belediyesi sunum yapacakmış.
Bu ayrıntıyı da burada açıklamış olalım.
Türkyılmaz'ın önem verdiği konulardan biri de spor. Bu konuda Mudanya Belediyespor bünyesinde faaliyet gösteren hentbol takımımız şampiyon oldu süper lige çıkmıştı. Biz o hakkımızdan fedakarlık ettik tekrar 2.ligde mücadele ediyoruz. Buna karşın hentbol takımımızda oynayan sporcularımızın tamamının Mudanyalı olması ayrı bir övünç kaynağı dedi.
Türkyılmaz, bunun dışında siyasete ve Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerine dair yorumlar da yaptı. Onlarla ilgili detayları gazetemizin diğer sayfalarında okuyabilirsiniz.

AKŞENER'DEN HİÇDURMAZ'IN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

Geçen hafta içinde İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Sedat Hiçdurmaz'ın vefat ettiğini maalesef üzülerek öğrendik.
Dün Hiçdurmaz'ın ailesine Ankara'dan taziye ziyareti için gelenler arasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de vardı.
Akşener önce Hiçdurmaz'ın Ovaakça'daki evine taziye ziyaretinde bulundu. Ardından il binasına geçerek görüşmeler de ve kısa açıklama yaptı.

AK PARTİ İL'DEKİ GÖRÜŞMELERİN PERDE ARKASI

Pazartesi günü koordinatör Milletvekili Muhammed Balta'nın Bursa'ya geleceğini yazmıştık. Balta, salı ve çarşamba günü görüşmelerini tamamlayıp kimlerle devam edilip ve edilmeyeceğini yazarak sürecin ilk bölümünü tamamladı.
Biz o süreçten çarşamba günü ilçe başkanlarıyla görüşmelerden detaylar verelim. Balta saat 13.30 gibi tüm ilçe başkanlarıyla genel bir görüşme yaptı. İçinizde devam edecekler de var etmeyecekler de dedi.
O görüşmeye izinli olan Harmancık İlçe Başkanı Yakup Bayram ve Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay katılmadı.
Ardından Balta, ilçe başkanlarıyla alfabetik olarak sırayla görüşmeye aldı. Devam edecekleri ve etmeyecekleri yüzlerine söyledi.
Ardından kongreye kadar neler yapması gerektiklerini açıkladı.
Neticede Kestel, İnegöl ve Nilüfer'in değiştirilmesi yönünde karar alındı. Şimdi merak edilen ise bu üç ilçeye kimin atanacağı?
Bekleyip takip edelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.