Hava Durumu

Türkyılmaz rahat...

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2018 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2018 08:08

Yerel seçimlerin en önemli özelliklerinden biri bazı siyasilerin partilerinden daha fazla oy aldığı gerçeğidir.
Bu bağlamda Mustafa Bozbey ve Hayri Türkyılmaz partilerine göre daha fazla oy alıyorlar.
Dün de Sönmez Medya'nın konukları arasında Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz vardı. Muhtemelen Türkyılmaz ismi de önümüzdeki 4 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak.
Dünkü buluşmamızdan ben her zaman rahattım diyerek kendine olan güvenini ortaya koyan Türkyılmaz'ın bu dönem ne kadar oy alacağını fazlasıyla merak edenlerdenim.
Bu arada başkan adayı gösterilmesi durumunda kendisi gibi aday adayı olan isimlerin CHP'nin Mudanya meclis üyesi listelerinde yer alıp almayacağını sorduğumda; bence etik değil olmaması gerekir diyerek düşüncelerini ortaya koydu.
Neticede az bir süre kaldı.
Bu dönem Türkyılmaz geçen dönem aldığı oyun üzerine çıkabilecek mi?
Bekleyip, takip edelim...

BTÜ'DEN DEPAR...

Üniversiteler kentin dünyaya bilim penceresinden açılan kapısıdır. O pencereden ne kadar çok bakılırsa o kenti bilimin ışığı daha çok aydınlatır.
Bu bağlamda;
Bursa'nın ikinci üniversitesi Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) emekleme döneminden yürüme dönemine geçiş yapmak için büyük emek sarf ediyor.
İnşallah koşmaya da başlar diyoruz.
Malum son günlerde merkez üssü Bursa ve yakını olan birçok depremi yaşadık. Yaşadığımız depremler bize ister istemez Gölcük ve Düzce depremlerini hatırlattı.
İşte bu noktada olası felaketlerin önüne geçmek için baştan önlem almak gerekiyor. Bunun içinde diri fayların geçtiği bölgelerde inşaat yapılmaması daha uygun.
Bunun tespiti noktasında geçen günlerde BTÜ bünyesinde Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTÜ-DEPAR) kuruldu .
BTÜ-DEPAR gerekli koordinasyonu ve planlamayı sağlayarak kamu kurumları, yerel yönetimler ve özel sektör ile depremlere karşı ortak çalışmalar yürütmeyi amaçlıyor.
Merkez aynı zamanda bölgedeki fay hatlarının son durumunu da raporlayarak paydaşlara bilgi aktarımını sağlayarak önemli bir misyon üstleneceğe benziyor.
Biz de bu tür kuruluşları önemsiyor ve artmasını bekliyor destekliyoruz.

BURSA TOKATLILAR DERNEĞİ'NE YENİ YÖNETİM

Özellikle seçim zamanlarında hemşehri dernekleri fazlasıyla hatırlanır. Tabiri caiz ise siyasetçilerin uğrak yeridir.
Bunların kimi tabela derneği kimi de gerçek anlamda dernek hüviyetindedir. Bu bağlamda hemşehrileri arasında yapmış olduğu çalışmalarla sesini duyurma noktasında olan Bursa Tokatlılar Derneği geçen hafta içinde genel kurullarını gerçekleştirdi.
Yeni yönetim kurulunda daha önce AK Parti'den aday adayı olan Nursel Kaleoğlu, yine uzun yıllar MHP'de aktif siyaset yapan eğitimci kimliğiyle tanıdığımız İbrahim Hançer, Şükrü Gökçek öte yandan Türk Ocakları yönetiminde de görev yapan aynı zamanda eğitimci kimliği ile tanıdığımız Faruk Yücer, bir başka eğitimci Halit Göze, bankacı Ahat Alacalı, hukukçu Levent Cirit 'ten oluştu.
Bizler de yeni yönetim kuruluna görevlerinde başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.