Hava Durumu

TÜRMOB başkanlığına Bursalı aday...

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2021 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2021 08:11

Akademik odalarda seçim süreci devam ediyor. Bu süreç önce illerde başlıyor sonrasında genel merkez diye tabir ettiğimiz Ankara'daki birliklerde devam ediyor. Bu bağlamda önümüzdeki yıl kongresini gerçekleştirecek birliklerden biri de kısa adı TÜRMOB olan Türkiye Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği...

Kongreyle ilgili detaylara girmeden önce ülke genelinde faaliyette bulunan SM, SMMM, YMM mesleği ile ilgili bilgi ver deseler şöyle yazardım.

Türkiye'de bir mesleğin değişimini yaz deseler en başında yazılacak meslek muhasebecilik yer alır.

Resmen 1989 yılında çıkan kanun ile nereden nereye geldi...

Geçmişte elini sallayan büro açabilirken şimdi büro açabilmek için önce 4 yıllık fakülte bitireceksin, ardından staja kabul sınavına gireceksin, sonrasında stajı başlatacaksın ardından staj sonunda sınava gireceksin nihayetinde sınavda başarılı olursan SMMM unvanını alacaksın sonrasında YMM istersen meslekte belirli bir süre geçireceksin sınav ve YMM olacaksın.

Uzun ve zorlu bir dönemeç...

Bir ömür gidiyor...

Ve en önemlisi mesleğin kağıt üzerinde var olan mali tatili yok...

O resmi mali tatil denilen süreçte bile mükelleflerin işi bitmiyor.

Beyannameler veriliyor, bürolar çalışıyor...

Öte yandan;

Ülke genelinde yazıyı yazdığımız an itibari ile TÜRMOB'un resmi kayıtlarına göre, 7 bin 255 Serbest Muhasebeci, 108 bin 451 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir,4 bin 853 YMM bulunuyor.

Toplam meslek mensuplarının 84 bin 615'i erkek, 35 bin 948'i kadınlardan oluşuyor. Diğer bir deyiş ile meslekte çalışan sayısı 120 bin 563.

Gelelim tekrar kong-reye; 2019 yılında gerçekleşen kongrede iki aday yarışmış. Sandıktan çıkan sonuçlara göre Emre Kartaloğlu başkanlığındaki Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Birliği 6 yönetim kurulu üyeliği kazanırken, Masum Türker başkanlığındaki Muhasebeciler Platformu 3 yönetim kurulu üyeliği kazanmıştı.

Sonuçta Başkan Emre Kartaloğlu olmuştu.

İşin enteresan tarafı 2019 yılında gerçekleşen seçimde, il bazında gerçekleşen birçok oda seçimlerinde başabaş görüntü çizen , seçimler kazanan Meslekte Birlik Grubu o seçimlerde çok dağınık bir görüntü çizmişti.

Önümüzdeki yıl gerçekleşecek seçimlerde bu dağınıklığı giderme adına Bursalı bir hemşehrimiz adı bizde saklı bir YMM dostumuz çalışmalara başlamış. Seçimler için taşın altına elini koymuş.

İlerleyen günlerde o ismin kim olduğunu açıklayacağız. Ama bugünden gördüğümüz TÜRMOB'da başkan adaylığı için Bursa'dan bir ismin yola çıkacağı...

Bakalım bu yolculuğun sonu nereye varacak? Bekleyip, takip edelim...

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA İCRAATIN İÇİNDEN...

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar yapmış olduğu çalışmaları zaman zaman sosyal medyasından duyuruyor.

İşte bu noktada dün yapmış olduğu duyuru ile son 9 aylık çalışmalarını özetlemiş.

Bu noktada Kanar'ın başkanı olduğu Mustafakemalpaşa Belediyesi, İmar İşleri Müdürlüğü 1787 kadastro çalışması, 1506 arazi alan çalışması, 1953 tapu sicil çalışması, 576 ön izin müracaatı, 427 hakediş çalışması olmak üzere bir çok çalışma yapmış.

Kısaca yapılanlara bakınca da imar işleri pandemi de pek durmamış...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.