Hava Durumu

Ulucami PTT'nin duvarlarındaki fotoların sırrı ne?

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2020 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2020 08:25

Büyüklerimiz boşu boşuna dememiş, "bakmak ile görmek" farklıdır.

Bizim de bakıp göremediğimiz yerlerden biri hepimizin bir çok kez önünden geçtiği Ulucami'nin karşısındaki PTT Binası.

Her gün önünden geçtiğim binanın duvarlarında ve içinde son zamanlarda koyulan fotoğraflar olduğunu görüyorduk, fakat dikkatli bakmıyorduk.

Ne olduğunu merak ediyorduk.

O fotoğrafların sırrını öğrendik.

İşte o sır:

Bu binanın bulunduğu alanda geçmişte tasavvuf merkezi bulunduğunu birçok hemşerimiz gibi bende bilmiyordum..

17. yüzyılda yaşamış hayattının bir bölümünü Bursa'da geçirmiş hem şair hem de Halvetiyye Tarikatının Mısıriye kolunun kurucusu olan mutasavvıf Niyazî-i Mısri'nın şimdilerde PTT'nin bulunduğu alanda dergahı var imiş.

Bu dergahın bulunduğu alanda yapılan bina uzun yıllardır PTT binası olarak Bursalılara hizmet vermeye devam ediyor.

Gelelim fotoğrafların buraya nasıl geldiğine...

Bu konunun gündeme gelmesi için Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan'ın özel gayreti var.

Gündeme taşıyan Prof.Öcalan'ın bu gayretine PTT yetkilileri de AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Valisi Yakup Canpolat ve İl Kültür Turizm Müdürü Yardımcısı Abdullah Damar da ve Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kayıtsız kalmamış.

Yetkililer binanın içini ve dışını yada diğer bir deyişle kısaca Niyazî-i Mısri Hazretlerinin dergahının olduğu yerdeki PTT Bank duvarları Niyazî-i Mısri Dergahı tarihini içeren tablolarla donatılmış, ayıca içeride bir de köşe yapılarak vatandaşların beğenisine sunulmuş.

Fotoğrafların asılmasından sonra Prof.Dr Öcalan sosyal medyasından emeği geçenleri tebrik etmiş.

Bizler de emeği geçenleri tebrik ediyoruz...

YENİŞEHİR'DE BURSASPOR ZİRVESİ...

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın futbolun içinden gelen bir isim. Uzun yıllar hakem ve gözlemci olarak faaliyetlerde bulunan bir isim.

Aydın, belediye başkanlığı görevine seçildikten sonra zaman zaman eski dostlarıyla da buluşuyor. Önceki günde Bursasporlu eski futbolcular, Ersel Uzgur, Vedat Vatansever, Talip İkikardeş, Ahmet Yurtsever ve Serkan Ünal'ı başkanlık makamında ağırladı. Sohbete ilerleyen dakikalarda spor camiasında yöneticilik yapmış, Musa Noyan, Adnan Çakır, Ahmet İkikardeş ve İrfan Türkileri de katıldı.

Sohbette öncelikli olarak Bursaspor ve eski günler konuşulduğunu öğrendik. İlerleyen saatlerde Aydın misafirlerini yapmış olduğu çalışmaları ve Sinanpaşa Medresesi'ni gezdirerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

POLİTİK BAKIŞ'NIN KONUĞI ERKAN AYDIN

AS TV'de yayınlanan her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız gündemi yorumlamaya çalıştığımız Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın olacak.

Cumhuriyet Bayramını kutladığımız bu özel günde Milletvekili Erkan Aydın'la son yaşanan gelişmeler başta olmak üzere geçen hafta içinde KOBİ'lerle ilgili araştırma yapmak için gittikleri Erzurum'daki izlenimlerini konuşacağız.

Programız bu akşam saat 22.00'da AS TV ekranlarında.

Vakti olanlar kaçırmasın...

Şimdiden iyi seyirler.

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...

Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı... Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılı. Bu vesile ile Cumhuriyeti'mizi kuran, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülke için canlarını düşünmeden veren tüm geçmişlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Büyük Türk Milleti'nin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.

Sonsuz kadar var ol Türkiye Cumhuriyeti...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.