Hava Durumu

Uludağ'a çıkmayan öğrenci kalmasın!

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2022 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2022 08:02

Bursa'nın bir tarafı deniz, bir tarafı dağ... Üstüne üstelik bir de termal suları var. ama bu kentte yaşayan birçok insanımız ne dağa, ne denize ne de kaplıcaya gidebilmiş durumda.

Malum;

Okullarda ara tatilin girmesine sayılı günler kaldı. Pandemi şartları olağanüstü zorlamaz ise ara tatil 21 Ocak 2021 Cuma günü tatil başlayacak.

Bu süreçte gerek öğrenciler, gerek veliler ve öğretmenlerimiz biraz soluk almak isteyecek.

Ama ne acıdır ki, Bursa'da okuyan öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu kış aylarında kayak merkezi Uludağ'ı görmemiş.

Yılbaşı gecesi tıka basa dolu alan Uludağ'da şimdiden sömestr tatili rezervasyonları ile yükünü almış.

Buradan İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ve yerel yöneticilerimize seslenmek istiyorum. Bu ara tatilde bir proje geliştirin öğrencilerimizi ücretsiz ya da sembolik bir rakama Uludağ'a çıkarın.

Çocuklarımız burnumuzun dibindeki kış turizminin merkezini gelinliği ile görsünler...

Dışarıdan yüzlerce ve binlerce kilometre öteden misafirler Uludağ'ı ziyaret ediyor, kentimizde yaşayan çocuklarımız ise Uludağ'ı sadece kartpostallardan görüyor.

Öneri bizden, uygulamak sizden...

*****

ERKAN AYDIN'A ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ'NDEN YANIT VAR

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'dan önceki gün Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ilan edilen boş kadrolar için "Anatomi Ana Bilim Dalı için Veteriner Fakültesi mezunu olma şartı, Tıp Fakültesi Biyoistatistik Ana Bilim Dalı için ise Allometrik Analizler ve Büyüme Modelleri üzerine çalışmış bir İstatistikçi arandığına istinaden eleştirisel açıklamasına Uludağ Üniversitesi'nden kadrolarla ilgili bir açıklama geldi.

Açıklamanın detaylarına girmeden önce şunu net ifade etmek gerekir. Uludağ Üniversitesi'nde Rektör Prof Dr. Saim Kılavuz'un yönetiminden memnun olma oranı önceki yıllara göre çok yüksek olduğunu ifade edelim.

Kendisini tanıyanlar Kılavuz hoca için önce liyakat dediğine şahitlik etmişizdir.

Gelelim Uludağ Üniversitesi'nden gelen açıklamaya;

"Mevzuat gereğince, Üniversitemizde kadro ilanları; Fakülte ve Rektörlük Kriter Komisyonları tarafından gerekli incelemelerin yapılmasından sonra akademik ve kıdem puanları esas alınarak, kriterleri sağlayan adaylar şeffaf bir şekilde sıralanmakta ve YÖK'ün onayını müteakiben ilana çıkılmaktadır.

İlanlarda ve atamalarda mevzuata, bilimsel ehliyet ve liyakate aykırı hiçbir işlem yapılmamaktadır. Bu husus üniversite öğretim üyeleri tarafından da kabul edilen bir gerçektir. Sayın Milletvekili açıklama yapmadan önce Üniversitemiz veya Tıp Fakültemiz yönetimi ile temasa geçerek sağlıklı bilgi almış olsaydı, gerçeği yansıtmayan bu açıklama vuku bulmamış olacaktı."denilmiş.

*****

AK PARTİ OSMANGAZİ'DEN AHDE VEFA...

Ufuk Cömez'in başkanı olduğu AK Parti Osmangazi İlçe teşkilatının ahde vefasına yönelik birçok yazı kaleme aldık. Şimdi o vefalara bir yenisi daha ekleniyor.

O da geçmişten bugüne kadar seçimlerde görev almış 3 bin sandık görevlisi ile ilgili. Bu bağlamda Cömez ve yönetimi AK Parti adına görev yapmış sandık görevlilerini 30 grup halinde önümüzdeki haftadan itibaren ziyarete başlayacaklar.

Her grupta ana kademeden, kadın kollarından ve gençlik kollarında oluşacak heyetlerin bu ziyareti önemsemek gerekiyor.

En azından hatırlanmanın seçimden seçime olmadığı için...

Darısı tüm siyasi partilerimize....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.