Hava Durumu

Uludağ OSB Başkanı Aydın'dan yurt önerisi...

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2021 08:00

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında konuğumuz olan isim Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın oldu.

Başkan Aydın ile birçok konuyu konuştuk. Fakat onlardan bugün birini sadece bu köşeye taşıyacağız.
O da Başkan Aydın'ın önceki gün sosyal medyasında dile getirdiği konuyu yazacağım. Başkan Aydın sosyal medyasında "Üniversiteyi kazanıp başka illere okumaya giden gençlerin en büyük sorunu yurt,cemaatlerin kucağına itiliyor gençler. Devletin yurt hizmetlerini geliştirmesi şart." şeklinde görüşlerini açıklamıştı.
Kendisi de aynı zamanda teknik öğretmen olan Aydın 12 Eylül'de yaşanılanlardan dolayı mesleğini icra edemeyenlerden.
Ama her fırsatta gerek bireysel, gerekse Uludağ OSB olarak eğitime destekleri devam ediyor. Onlarca öğrenciye her sene karşılıksız burs veriyor.
İşte bu noktada Başkan Aydın'a bu açıklamayı neden yaptınız sorusuna ise " bu ülkede bir daha 15 Temmuzlar yaşanmasın " diyerek yanıt verdi.
Özellikle artan kiralar ve ekonomik sıkıntılar sonrası öğrencilerimiz tarikatların ve cemaatlerin yurtlarına ve evine gidiyor.
Belki de bir anlamda mecburiyetten diyor Aydın.
Bu konuda Başkan Aydın düşmemeleri için de öneri olarak devletimizin daha fazla yurt yapmasını öneriyor. Kendilerinin de bu noktada destekçi olacaklarını ifade ediyor.
Yine bu noktada bir başka önerisi de "her ilde ticaret ve sanayi odaları yurt yapımına öncülük ederlerse bu sorun önemli ölçüde azalır."diyerek görüşlerini ekranlarımız aracılığıyla paylaştı.
Başkan Aydın'ın bu noktada önerisi oldukça önemli. Bizler de sürecin takipçisi olalım.
Hatta ilave olarak diyeceğimiz odur ki cuma namazları sonrası ülke genelinde ücretsiz yurtlar için bağış toplanabilir diye önerimizi de buradan yazmış olalım.
Bakalım bu konuda Aydın'ın önerisine destek çıkan olacak mı?
İlerleyen süreçte hep beraber görmüş olacağız...

MHP'NİN KURMAYLARI YENİŞEHİR'DE İSTİŞAREDE...

Bursa'da Cumhur İttifakı'nın diğer siyasi partisi MHP'nin elinde olan Yenişehir Belediyesi'nin çalışmalarını Başkan Davut Aydın'ın icraatlarını fırsat buldukça bu köşede yazmaya çalışıyoruz.
İşte bugün de, MHP'nin Bursa kurmayları olarak nitelendireceğimiz aynı zamanda MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, yine MHP'nin diğer milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu İl Başkanı Cihangir Kalkancı'nın da katılacağı istişare toplantısı Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'ın ev sahipliğinde Sinanpaşa Külliyesi'nde gerçekleşecek.
Toplantıda yapılanların yanı sıra MHP'nin önümüzdeki süreç için yol haritası da istişare edilmiş olacak.

MAHALLE ARASINDAKİ OKULLARDA GİRİŞ, ÇIKIŞ SAATLERİNDE TRAFİĞE KAPATILMALI...

Okulların açılması ile günün belirli saatlerinde okul önlerindeki yoğunluk artışı gözlerden kaçmıyor. Özellikle okula yeni başlayan öğrencileri ebeveynleri okula getiriyor, onlar okuldan alıyor.
Buraya kadar normal...
Normal olmayan ise mahalle arasındaki okulların önü. Özellikle giriş ve çıkış saatlerinin olduğu saatlerde yoğun araç trafiği oluşunca buraları içinden çıkılmaz bir durum haline geliyor.

İşte bu noktada yetkililere çağrımız odur ki özellikle mahalle aralarında bulunan okulların önü okula giriş ve çıkış saatlerinde trafiğe kapatılmalı.
Allah korusun!
Bu karar alınmazsa okul önlerinde üzücü kazaların meydana gelmesi kaçınılmaz olabilir... Bizden hatırlatması...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.