Hava Durumu

Uludağ OSB'den aylık 100 bin ton su tasarrufu

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2021 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 08:11

Gerçek olan şu: Eğer yağmur ve kar yağmasaydı muhtemelen hepimiz bir damla suya muhtaç kalacaktık. Bu açıdan bakınca verilmiş sadakamız varmış Allah yüzümüze güldü, kuraklık meselesini şimdilik atlattık. Ama yarının ne getireceği meçhul.

Tedbiri elden bırakmamak gerekir. Bundan dolayı ki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş şehrin dört bir yanını "En önemli su kaynağı tasarruf" afişleri ile donalttı. Bence yerinde afiş...

Bu tasarruf kelimesini açmak gerekiyor. Tasarruf evde de olmalı işyerinde de, fabrikada da.... En fazla su tüketiminin yaşandığı bölgeler içinde de OSB'ler geliyor.

OSB'ler çoğunlukla işleri için yeraltı kaynaklarını kullanmakla beraber kısıtlı da olsa şebeke suyu da kullanmaktalar.

Bu açıdan bakınca da yeraltı kaynakları da azalıyor. OSB'lerin yapacağı yatırımlarla bundan da tasarruf etmek mümkün.

O yatırımlardan birini de Yunus Aydın'ın başkanı olduğu Uludağ OSB yaptı. Geçen ay içinde çevreye duyarlı olan buhar santralini faaliyete girmesiyle ilk ay sonunda su tüketiminde 30 bin tonluk bir tasarruf sağlanmış.

Buhar santralinin önümüzdeki günlerde tam kapasite faaliyete başlamasıyla aylık tasarrufun 100 bin tona çıkacağı Uludağ OSB yetkilileri tarafından açıklandı.

Bizim de temennimiz odur ki ekolojik dengenin bozulmaması için gayret gösteren ülke genelinde bu tür OSB'lerin artarak devam etmesi... Yapanların eline sağlık...

AK KADIN'DA GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU...

Geçen ay içinde güven tazeleyen AK Parti İl Kadınlar Kolu Başkanı Emel Gözükara Durmaz çalışmalarına başladı.

Bu minvalde önce seçilen yönetim kurulunun içinden önce yürütmesini belirleyen Durmaz ardından yürütme kurulunu da açıkladı.

Durmaz'ın görevlendirmeleri şu şekilde oluştu:

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı - İmren Çavuşoğlu, Teşkilat Başkanı - Ayşegül Porsuk Altın, Seçim İşleri Başkanı Esra Aydın Ekici, Tanıtım ve Medya Başkanı Elif Demir, Yerel Yönetimler Başkanı Eslem Kara Dış İlişkiler Başkanı Elif Eda Ortabük, Sosyal Politikalar Başkanı Esin Zaman, Yaşlılar Komisyonu Kadife Ülkü, Engelliler Komisyonu Saadet Türkmen, Ekonomik İşler Başkanı Gülsüm Korkmaz, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Berrin Yılmaz Yurdakul, Mali ve İdari İşler Başkanı Filiz Teymüroğlu, AR-GE Başkanı Ayşenur Alp, İnsan Hakları Başkanı Büşra Öndersever, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Ecehan Mertoğlu, İl Sekreteri Sevil Tokuç oldu.

BİRAZ DİKKAT!

Kısıtlamaların hafifletilmesinin ardından bir kaç gündür etrafımda daha fazla gözlem yapmaya başladım. Etrafıma bakınca sanki korana bitmiş havası var.

Her yer dolu.

Caddeler tıka basa, park bahçeler öyle...

Keza toplu taşıma araçlarında yer yok.

Herkes ayakta.

Bu gidişat iyi değil.

Böyle gidersek bu doluluğa bir yer daha ilave olur.

O da Allah korusun.

Hastaneler ve yoğun bakım servisleri.

Tekrar o günleri yaşamak istemiyorsak.

Lütfen kontrollü hayattan yana rengimizi belli edelim. Hayatımız kontrolden çıkarsa ne mi olur?

Onu ben yazmayayım.

Siz anlarsınız...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.