Hava Durumu

Uludağ OSB kentsel dönüşümde yoluna kendi başına devam edecek

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2021 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 08:05

Cumartesi günkü yazımızda Politik Bakış programında konuk ettiğimiz Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın'ın açıklamalarından yurtlarla ilgili olana köşemizde yer vermiştik.
O programda Başkan Aydın için önemli olan kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen son noktayı da bugünkü köşemizde yazacağız.
Uludağ OSB Bölgesi malum konut alanı ile iç içe kalan kısmı mevcut. İşte bu noktada Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın bölgede ciddi anlamda mal sahipleri ile anlaşarak birçok yapıyı satın aldı.
Yeterli mi?
Başkan Aydın'ın ifadesine göre"hayır"...
İşte bu noktada bundan 10 yıl önce dönemin belediye başkanı Orhan Özcü ile bir protokol yapılıyor o protokolle bölgede kentsel dönüşüm ve ticaret alanları planlanıyor.
Ardından partisi tarafından Özcü aday gösterilmeyince yerine seçilen merhum Cüneyt Yıldız ile de yeni protokol yapılıyor.
O da görevi başında şehit edilince yapılan protokol bir kez daha havada kalıyor. Son protokol de mevcut belediye başkanı Mustafa Işık ile yapılıyor.
Onlarla da uzun süren görüşmeler sonrası bir arpa boyu yer alınamayınca son olarak Uludağ OSB kendi bölgesinde Gürsu Belediyesi'nden bağımsız olarak ticari alan ve rekresyon çalışmasına başlama kararı alıyor.

Başkan Aydın'ın Politik Bakış programındaki açıklamasına göre bu projeye 2022 yılının Mart ayında başlanacak en geç de bir yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Model olarak da Afyon'daki Afirium örnek alınmış.
Başkan Aydın yapımı yılan hikâyesine dönen bu projenin 2023 yılında bitirilmesi ile beraber "şehrin doğu yakasının kaderinin değişeceğini düşünüyor"
Öte yandan sanayicinin çok ciddi ara eleman sıkıntısı çektiğine dikkat çeken Aydın bu konunun da üzerinde durulması gerektiğine de işaret etti.
Bizler de her şeyde olduğu gibi bunun için doğru planlama diyoruz...,

BAŞHEKİM DURSUN TOPAL: GÜNDE 7 BİN HASTAYA BAKIYORUZ...

Geçen hafta içinde Bursa Şehir Hastanesi'nde yaşanan ultrasonografi ile ilgili randevu sıkıntısını bu köşeye taşımıştık. Öncelikle şunu baştan yazalım yaşanılan sıkıntıyı ismi bizde saklı arkadaşımızın sıkıntısını Başhekim Dursun Topal çözdü.

Ardından Topal yaşanılan süreç ile ilgili bilgili verdİ."Bugün Bursa Şehir Hastanesi olarak randevulu 7 bin randevu harici de yaklaşık 3 bin civarında olmak üzere ortalama 10 bin hastaya bakıyoruz. Bunu yanı sıra yine günde 1000 hastaya da ultrasonografi çekiyoruz. Bazı ülkelerde endoskopi için verilen süre 40 haftaya kadar uzamaktadır. Bizler bu süreci daha kısa zamanda hallediyoruz. İster istemez bu sıkışıklığın sebebi arasında iki yıldır evlerinde tedavi olmayan halkımızın tedavi olma ihtiyacı var. Ama unutulmamalı ki Bursa Şehir Hastanesi pandemi döneminde Bursa'nın yükünü çekti çekmeye de devam ediyor" diyerek görüşlerini bizimle paylaştı.
Bizim temennimiz de odur ki hastaların şifa bulması, sağlık çalışanlarının da bu yoğunluktan kurtulması...

AYDINGÜN PARTİSİNİ KELES'TE MUHTARLARLA BULUŞTURDU...

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Erman Aydıngün hem mahallemden arkadaşım hem de Kelesli hemşehrim. Aydıngün ile diyeceğim ve yazacağım çok şey var. Onlardan biri de fırsat buldukça her hafta sonu soluğu Keles'te alması.
İşte bu noktada bu hafta değişiklik yaparak partisinin milletvekilleri, önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey ve İl Başkanı İsmet Karaca ile cuma günü Keles pazarına çıkarma yaptılar.
Hem Keleslilerle buluştular, hem de muhtarlarla...
Hem dert dinlediler, hem sohbet ettiler.
Kısaca Kelesliler misafirperverlikte kusur etmediler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.