Hava Durumu

Uludağ OSB'nin yeni yıl hedefleri...

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2021 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2021 08:06

Bursa'da bazı isimler vardır makamdan güç alır, bazı isimler de oturdukları makamlara güç verir. O isimlerden biri de Yunus Aydın.

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın da oturduğu makam güç veren isimlerden biri.

Tabiri caiz ise atölyeden sanayiye giden yol diye bir belgesel yapılsa buna en iyi örnek Uludağ OSB yada eski adıyla Gürsu OSB olacaktır.

Dile kolay son 10 yılda nereden nereye...

Önce atölyelerde başlayan üretimler bugün koca koca 260 fabrikada devam ediyor.

Binlerce işgücü istihdam ediliyor.

Milyonlarca dolarlık ihracat ile ülke ekonomisine katkı koymaya çalışılıyor.

Bunu yanı sıra destek olduğu sosyal projelerle ve yardımlarla, başta Gürsu ve Kestel'de onlarca resmi kurumun ihtiyaçlarını giderdiler.

Her yıl onlarca öğrenciye burs vererek eğitime destek oluyorlar.

Yine 2020 yılında 2 binin üzerinde tablet dağıtarak öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarına devam edebilmek için olanak sağladılar.

Bunu yanı sıra kentin en önemli markası Bursaspor'a sürekli destek vermeye devam ediyorlar.

Bunların yanı sıra amatör spora desteğini de unutmamak gerekir.

Bunlar aklımıza gelenlerden bir kısmı...

2021 YILINDAN UMUTLUYUZ...

Bunda en büyük pay Uludağ OSB'de 10 yılı aşan süredir başkanlık görevinde bulunan Yunus Aydın'ın.

AS TV'de Perşembe akşamları yayınlanan yeni yılın ilk Politik Bakış Programı'nda konuk ettiğimiz Aydın'la yapmış olduğumuz sohbette hem 2020 yılının değerlendirmesini ve 2021 yılı hedeflerini sorduk.

Pandemiye rağmen 2020 yılının son ayında elektrik tüketimindeki artışın bir önceki yılın rakamlarından da yukarı olduğunu bu gelişmenin de oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Yine bu arada 2020 yılında Uludağ OSB olarak düzenledikleri sanal fuara da değinen Aydın, herşeye rağmen 40'a yakın katılım olduğunu ve ticari ilişkilerin başladığını ifade etti.

Başkan Aydın'ın müzdarip olduğu konulardan biri de bir türlü başlanamayan kentsel dönüşüm çalışmaları. Bu konuda biraz daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini düşünüyor. Yine Yenidoğan Bölgesi'nde 1 milyon 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandığında 33 bin konut yapılacağının altını çiziyor. Burada 10 katlı binalar yapılsa yarı yarıya en az sosyal donatı alanı kalacak diye iddiasında bulunuyor.

2021 yılının 2020'ye göre daha iyi geçeceğini umduklarını ihracat rakamlarının da bir önceki yıla göre yüzde 40 artacağını ifade ediyor Aydın.

Bunu da gelen iş bağlantılarından anladığını açıkladı.

Kısaca Aydın, geleceğe umutla bakıyor. Bunu başaracak gücünde Türk yatırımcısı ve sanayicisinde var olduğunu ifade ediyor.

Bize de bu temennilere katılmak ve inşallah demek düşüyor...

Hızlı tren istasyonunu kaçırmayalım...

Aydın'ın üzerinde durduğu bir başka konu ise hızlı tren istasyonu. Bu fırsatı kaçırmayalım diyerek üzerine basa basa konuyu gündeme getirdi. Bu fırsat kaçarsa bir daha bunu yakalamamız mümkün değil.

Özellikle bazı isimlerin kişisel rantları olduğunda evet toplumsal rantlarda hayır mı diyorlar dediğimde Başkan Aydın evet diyerek sorumuzu yanıtladı.

Uludağ OSB olarak geçen yılın en önemli kazançlarının Ankara'da açmış oldukları ofis olduğunu bizlerle paylaşan Aydın sanayicimizin işi yüzde 50 azalmış durumda dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.