Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi Rektörü Kılavuz'dan samimi açıklamalar...

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2021 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2021 08:07

Dün sabahın ilk saatlerinde şehrin bir girişinden diğer girişine Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Saim Kılavuz'un gerçekleştireceği basın toplantısına katılmak üzere soluğu Görükle'de aldık.

Rektör Kılavuz bundan 2 yıl önce bir basın toplantısı gerçekleştirmiş. üniversitenin gelecek vizyonunu çizmişti.

Ayrıntıya girmeden bir saptamayı ortaya koyalım. Şu ana kadar ki performansıyla, bir ilahiyatçının da rahatlıkla rektör olabileceğini ve başarılı bir şekilde bu şekilde görevi yürütebileceğini Kılavuz, iki yıllık çalışması ile herkese gösterdi.

Dile kolay 1 milyar TL'lik bütçenin patronu Kılavuz.

Ama o patron olmak yerine orkestra şefi olmayı tercih edenlerden.

Her şeyi ben bilirim demekten ziyade biz biliriz deyip ekip oyununu ortaya koyanlardan.

Başarı hepimizin, başarısızlık benim diyebilecek kadar cesur yöneticilerden.

İşte bu minvalde;

Dün gerçekleştirdiği basın toplantısı ile geçmişte hedef olarak önüne koyduğu o vizyonun neresinde olduğunu kendi ifadeleri ile açıkladı.

ÜNİVERSİTEDE İÇ HUZUR SAĞLANMIŞ

Bu vizyonun ilk şartı da iç huzur.

İç huzuru da;

Senelerdir, kadro alamayan, başka üniversitelere geçmeye çalışan akademisyenlerin kadro sorununu çözerek üniversitede işe başlayan bir isim..

Dile kolay 15 fakülte, 15 meslek yüksekokulu ,2 enstitü ve kurulan ama öğrenci kabulüne başlamayan bir fakülte ile 70 bin öğrencinin öğretim gördüğü bir üniversite.

Bunun yanı sıra 2 bin 750 akademik personel 4 bin 250 memur ve işçi çalışanını da hesaba katarsak Uludağ Üniversitesi toplamda her gün 77 bin kişiye hitap ediyor.

Sadece bu kadar mı?

Bir de hastanelerde yatan, refakatçi, ziyaretçi ve tedavi olanları da hesaba katarsak her gün Bursa Uludağ Üniversitesi'ne yolu düşenlerin sayısı 100 bini geçiyor desek abartmış olmayız.

İşte bu veriler ışığında Rektör Kılavuz basın toplantısına Cumhuriyetin 98. yılını kutlayarak başladı. Ardından yukarıda yazdığım rakamları bizlerle paylaştı.

Ardından pandemi döneminde 16 ay ara verilen yüz yüze eğitim in yerine ikame edilen interaktif eğitimde neler yapıldığını anlattı. Burada en önemli detay yüz yüze eğitimle sapma oranı yüzde 1.5.

Bu arada diğer önemli bir detay ise Uludağ Üniversitesi bir bütün olarak TSE standartlarında bir üniversite...

Akademik anlamda ve bilimsel anlamda çalışmalarında belirli bir ilerleme var Ama üniversitenin dünyada genel başarı sıralaması bin 300. sıralarda. Yurt içinde ise ilk 20'de.

PATENT REKORU KIRILMIŞ

Öte yandan Kılavuz'dan önce sadece 26 patenti olan üniversitenin şimdilerde ise 276 patenti olmuş. Bu da Kılavuz'un orkestra şefi olmasından kaynaklanıyor. Doğru zamanda doğru hamleler yeni buluşlar ve patentler getirmiş.

Ama asıl hedef ise 800 milyon dolarlık AR-GE merkezi kurmak. Kılavuz'un dikkat ettiği diğer ayrıntı ise sadece akademisyenlerde değil, çalışan personelde de yükselme sınavlarını açıp bu bağlamda personelin maaşlarında bir iyileştirme sağlanmış.

Yine bu dönemde 630 akademisyen ve personel işbaşı yapmış.

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ORANI ARTMIŞ...

Düzenli olarak anket yaptırdıklarını açıklayan Kılavuz göreve geldiğinde" öğrencilerin yüzde 46 oranında olan memnuniyetlerinin iki yıl gibi bir süre zarfında 15 puan artarak yüzde 61 oranına çıktığını" açıkladı.

Kılavuz'a göre "Öğrencisi olmayan üniversiteler akmayan pınarlar gibi. Öğrenciler velinimetimiz" diyor.

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU CÖMEZ

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz yapmış olduğu başarılı çalışmalarla dikkatleri çeken AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez olacak. Başkan Cömez'le yapmış olduğu çalışmaları konuşacağımız program bu akşam saat 20.30'da AS TV'de.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.