Hava Durumu

Üniversiteli gençler Başkan Aktaş'tan ne istedi?

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2021 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2021 07:55

Öncelikle şunu net olarak ifade etmek gerekiyor: Önümüzde yapılacak ilk seçimin ve ondan sonraki seçimleri kaderini belirleyecek en önemli seçmen kitlesinin başında gençler geliyor. Özellikle genç seçmenler içinde 10 milyona yaklaşan seçmen seçimlerde ilk defa oy kullanma hakkına sahip olacak.
Aktif olarak 50 milyon civarında seçmen oy kullandığını düşünürsek yeni seçmenlerin de 10 milyon olduğunu düşünürsek bu önemli bir detay. Bu detayın farkına varan siyasiler bugünden itibaren gençleri kendi safına çekebilme adına önemli çalışmalar katediyor. Bu bağlamda geçen hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversite öğrencilerine yönelik burs açıklamaları da dikkatlerden kaçmadı.
Keza Bursa özelinde ise bu dönem TBMM'nin en genç ve en çalışkan milletvekillerinden biri olan Ahmet Kılıç da Bursa'yı ve gençleri Ankara'da temsil ediyor.
İşte bu açıdan bakınca gençler siyasiler ve siyasi partiler için iktidara gelmek için önemli velinimet.
Bu noktada cumartesi günü Bursa özelinde de gençlere yönelik özel bir program vardi. Programı Bursa Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi.
Başkan Alinur Aktaş gençlerle buluştu.
Ama öncesinde şu bilgiyi paylaşalım:
Bursa'da üniversitede okuyan iki öğrenciden biri başka kentlerden veya ülkelerden kentimize gelmiş.
Öte yandan kahvaltıya,
Bursa özelinde Uludağ Üniversitesi'nde 136 BTÜ'nde ise 56 öğrenci grubundan yaklaşık bin 300 öğrencinin katıldığı buluşmada gençler hem sordu, hem isteklerini Başkan Aktaş'a ilettiler o da bir yandan yanıt verdi.

Bir yandan hatıra fotoğrafı çektirerek gençlerle beraber oldu.

Bazı isteklerin de yapılması noktasında hemen talimat verdi.
Gençlerin bir kısmı özellikle yabancı kökenli doktora öğrencileri ulaşımda öğrenci pasosu hakkından faydalanmak isterken.
Kimisi de toplulukları için bisiklet istedi.
Hatta binicilik kulübündeki atlar için yem isteyenler bile oldu.
Öte yandan bazı öğrenciler;
Bazıları üniversiteye giden hat seferlerinin artırılmasını isterken bazıları da okullarına çorba çeşmesi, ucuz su ve yol istediler.
Başkan Aktaş olabilme ihtimali olanlara anında talimat verirken, bazıları için de müsaade istedi.
Ama sonuçta gençler istediğini aldı. Üstüne üstelik iki öğrenci bir yakını ile toplamda kısaca dört kişi yurt dışı ziyareti kazanırken 50 öğrenci de Uludağ'a teleferikle gitme hakkını kazandı. Başkan Aktaş da gençlere kendini anlatabilme fırsatını buldu.
Dile kolay her iki üniversitede 100 bine yakın öğrenci okuduğunu ve her birinin seçmen olduğunu düşünürsek son yerel seçimleri de hesaba katarsak diyeceğimiz odur ki gençlere yatırım yapan önümüzdeki seçimlerde iki adım öne geçer.
Başkan Aktaş, partisi adına cumartesi günü bunu yaptı....
Muhalefet partileri ne yapar?
Onu da zaman gösterecek...

KÜLTÜR BAKANI M.NURİ ERSOY BURSA'YA GELİYOR...

Bursa'nın her hafta Ankara'dan gerek bakan gerekse bakan yardımcısı başta olmak üzere misafiri eksik olmuyor. Bu bağlamda da yarından sonra 29 Aralık 2021 Çarşamba günü Kültür Bakanı M.Nuri Ersoy Bursa'ya gelecek.
Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde 13.30'da Bursa'nın 2022 Türk Dünyası'nın Kültür Başkenti ilan edilmesi ile ilgili değerlendirmeye yönelik gerçekleşecek toplantıya katılacak Ersoy'un mesajlarını önemsiyor ve merak ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.