Hava Durumu

Vardar: Bursa bir ziraat, ekonomi şehri, zanaat şehri olmanın yanında Bursa bir de şifa şehri...

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2021 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 08:07

Bu hafta sonu BUSAT önderliğinde Bursa'nın sağlık turizmi potansiyelini artırmaya yönelik kentimizde bir çalışma yapılacak.
Yıllar önce AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin'in kurduğu BUSAT Derneği emekleme seviyesinde yürüme seviyesine hızlı bir geçiş yaptı.
Sağlık turizmi vesilesi ile Bursa'ya gelişlerde önemli bir artış sağlandı.
Bu artışı sağlayan kurumların başında bu sektöre inananların da büyük bir etkisi var.
O etkiyi gösteren isimlerden biri de uzun yıllar Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Recep Altepe döneminde Bursa'da gerçekleşen birçok çalışmada imzası bulunan Bayram Vardar.
Bayram Vardar memuriyetten ayrıldıktan sonra, mesleğine ağırlık verdi.
Bir yandan bunu gerçekleştirirken diğer yandan da doğduğu topraklarla Bursa arasında ekonomik bağları güçlendirme adına kurmuş olduğu Peak İnternational Health Group ile sağlık turizminde önemli çalışmalara imza atıyor.
Önceki gün telefonla görüştüğümüz Vardar "Balkan insanı ile Bursa arasındaki birlikteliği farklı boyuta taşımak istediklerini bizlerle paylaştı."
Telefonda konuşmasına Bursa'da çok büyük bir su kaynağı olduğuna dikkati çeken Vardar, "Bursa'yı biz tanımlarken Bursa bir ziraat şehri, tarım şehri, Bursa bir ekonomi şehri, Bursa bir zanaat şehri olmanın yanında Bursa bir de şifa şehri. Dediğim gibi Bursa özellikle sağlık alanındaki kamu ve özel yatırımlarla beraber çok ciddi avantajları, fırsatları barındıran bir şehir. Biz de bu konuda bilgi ve birikimimizi kullanarak ciddi bir çalışmanın içerisindeyiz" diyerek görüşlerini bizimle paylaştı.

Bugün Rumeli ve Balkan coğrafyasında tanınan ve önemli ilişkileri bulunan Vardar'ın bu konuda kentimize ciddi hasta getireceğini umuyor ve başarılar diliyoruz.
Ardından da şunu sormadan geçemiyoruz 60'lı yılların kaplıca kenti olan Bursa merkezde birçok pansiyon varken, Bursa bu unvanını ne zaman geri alacak?

OKUL ÖNLERİNDE TRAFİK İÇİN ÇALI'DAKİ ÖRNEK ÇALIŞMA...

Yakın bir tarihte kaleme aldığım yazılardan biri de mahalle içindeki okulların giriş ve çıkış saatlerinde o bölgenin geçici olarak trafiğe kapatılmasını kaleme almıştım.
Özellikle benim yakınen takip ettiğim yolumun üstü olan Osmangazi sınırlarında bulunan Süleyman Çelebi Anadolu Lisesi'nde bu sıkışıklık had safhada.
Okula giriş bir tarafta girilmez işareti olmasına rağmen saatlerinde giriş ve çıkış araçları bir araya gelince yol içinden çıkılmaz hale gelir.
Allah korusun!
Olası bir şey olmasına karşı önlem almak gerekir.
Konuyu;
En azından bu okul önünde girilmez levhası olan yönden girişlerden okul tarafına giriş engellenirse bu sorun kısmen çözülmüş olabilir.
Bursa'nın çok değerli Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Milli Eğitim yetkililerinin bir araya gelerek bu konuyu yerel yönetimlerle konuşarak bu konuyu en kısa zamanda çözeceğine inanıyorum. En azından okul önlerinde görev yapan okul polisleri bu konuda daha aktif görev alabilir.
Yine yazdığımız konu ile ilgili olarak fahri kent müfettişi unvanına layık olan önceki dönem MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın Nilüfer'de Çalı Mahallesi'nde benzer uygulamayı bizlere sosyal medyasında paylaşmış...
Darısı diğer okullara...

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU ÇANAKÇI...

Her hafta birbirinden değerli konuklar ağırladığımız AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında bu akşamki konuğumuz Ali Babacan'ın genel başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi Finans Politikaları Başkanı önceki yıllarda Hazine Müsteşarlığı yapmış isim İbrahim Halil Çanakçı olacak.
Kendisi ile partisinin çalışmaları ve son ekonomik gelişmeleri konuşacağımız program bu akşam saat 20.30'da AS TV ekranlarında.
Vakti olanlar kaçırmasın! Şimdiden iyi seyirler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.