Hava Durumu

Varlığı yokluğu belli olmayan partiler...

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2021 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2021 08:04

Yargıtay'ın verilerine baktığımızda ülkemizde 100'e yakın siyasi parti bulunuyor. Adını sanını duymadığımız partiler kurulmuş.
Bunların yarısına yakını kentimizde tabela bile asmamış.
Bir de tabela asanlar var.

Ama onların da sesi çıkmıyor. Malum;
AK Parti, MHP, CHP; İYİ PARTİ dışında kalan siyasi partilerin faaliyet yaptığını duyduk mu?
Çok nadiren...
Misal;
Geçmişte fırtına gibi esen bundan 10 yıl önce partileşme-den ses getiren Mustafa Sarıgül'ün TDH'sini sokaktaki insanlar bilmiyor. Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'ni... Yılların DP'sini rahmetli Haydar Baş'ın BTP'si...
Bu siyasi partilerin varlığından belki de toplumun büyük bir kesiminin haberi yok.
Bunlar ne zaman ses çıkaracak? Seçimlerden önce mi? Sonra mı bekleyip görelim...

BAŞKAN YILMAZ'DAN SABAH BULUŞMALARI...

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz uzun yıllar Osmangazi İlçesi'nde siyaset yaptıktan sonra kendi ilçesinde siyaset yapmaya başladı. Önce ilçe başkanı ardından belediye başkanı oldu.
Tabiri caiz ise Yıldırım'ı adım adım bilen Yılmaz Osmangazi'den Yıldırım'a geçişte hiç zorlanmadı diyebiliriz.
O da günü verimli kullanabilme hemşehrileri ile daha sık bir araya gelebilme adına her sabah bir mahallede güne başlıyor. Kılınan sabah namazının ardından mahallelilerle bir araya gelen beraber çorba içen Yılmaz hem dert dinliyor, hem çözüm üretiyor. Hem de hasret gideriyor.
Bu bağlamda önceki gün de Esenevler'de hemşehrileriyle buluştu Yılmaz. Yılmaz'ın bu ziyaretlerde her zaman yanında olan isimlerden biri de AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay.
Yılmaz'ın bu ziyaretlerinin devam edeceğini bu köşeden yazmış olalım.

NİLÜFER'DE ÇİÇEK YENİDEN MECLİS ÜYESİ...

Zaman zaman yerel meclislerde zorunlu sebeplerden dolayı değişiklik olabiliyor. Bir anlamda yerel seçimlerde seçimi kıl payı kaybettim diyenlere bir şans doğabiliyor.
O şanslardan biri de Nilüfer ilçesinde gerçekleşti.
Geçen dönem belediye meclis üyeliğinde bulunan bu dönem de partisi tarafından aday gösterilen fakat son yerel seçimlerde kıl payı seçilemeyen isimlerden biri olan Orhan Çiçek, AK Partili bir başka meclis üyesi Ecem Yıldırım'ın istifası sonrası boşalan meclis üyeliğine davet edildi. Çiçek'in rozetini Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem taktı.
Çiçek'in bu ayki meclis toplantısına katılacağını da ifade etmiş olalım.

TÜRKİYE MAARİF VAKFI'NDAN SIRBİSTAN'A OKUL...

Gerçek olan şu FETÖ terör örgütü dünyanın 180'e yakın ülkesinde insanımızın milli ve dini duygularını sömürerek okullar açmıştı. Dıştan bakınca milli gözüken bu okullar 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası içinin ne olduğu daha iyi anlaşıldı.
İşte bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan FETÖ'nun okullarının bulunduğu ülkelerde okulların kapatılması için özel gayret gösterdi.
O okulların yerine de devletimizin önderliğinde kurulan Türkiye Maarif Vakfı'nın öncülüğünde okullar kurulmaya başlandı. Bugün dünyanın birçok ülkesinde Maarif Vakfı'nın okulları var.
Bu okullara bir yenisi daha ekleniyor.
O da Sırbistan'ın Sancak Bölgesi'nde Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bölgede okulun açılacağını AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin bizlerle paylaştı.
Bence önemli bir icraat. Hele bu icraat FETÖ'nün cirit attğı Balkan coğrafyasında ise bundan dolayı emeği geçenleri tebrik ediyoruz.
Darısı tüm dünyaya...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.