Hava Durumu

Yağcı: AK Parti söz verdiyse muhakkak yapar...

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2019 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2019 08:14

Geçen hafta perşembe akşamı AS TV'de yeni yayın dönemi ile beraber sunumunu yaptığımız Politik Bakış programında AK Parti Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilecik Milletvekili Selim Yağcı'yı konuk etmiştik.
Yağcı, yerel yönetimlerden genel yönetime geçen bir isim. Bu açıdan değerlendirince hem yereli, hem geneli biliyor.
Bundan dolayı Politik Bakış'ın ilk programında Yağcı ile yerelden genele ilişkin birçok konuyu konuştuk. O konuştuğumuz konulardan biri de 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Bursa'da başkan adaylarının nasıl belirlendiğine yönelik sorumuzdu.
O da net cevap verdi.
Toplumda karşılığı olan isimleri aday gösterdik. Göstermediğimiz isimler kesinlikle kötü isimler değildi. Onlar da iyi isimlerdi biz en iyisini bulmak için gayret gösterdik. Gerek ülke gerekse Bursa genelindeki sonuçlar için de başarılı olduk daha da başarılı olabilirdik diye olayı özetledi.

Yağcı'nın bazı illerdeki belediye başkanlığını ana muhalefet partisinin kazanmasına bakışı ise sadece sakalımız kesildi, önümüzdeki yerel seçimlerde daha gür çıkacak, yapmış olduğumuz hatalardan ders çıkarıyoruz diyerek görüşlerini beyan etti.
Bu arada herkesin merak ettiği Yenişehir -Bilecik karayolu ile ilgili olarak da en kısa zamanda bitirilecek dedi. Diğer yatırımlar için de AK Parti söz verdiyse muhakkak o yatırım yapılacaktır diyerek düşüncelerini aktardı.
Önümüzdeki TBMM'de yasama döneminde çıkması beklenen yerel yönetimler yasası ile ilçe belediyelerinin gelirlerinde bir rahatlama ve yetki artışı olmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve meclise geleceğini programda duyurdu.
Kişisel görüşünde büyükşehir yasasında da orta vadede değişiklikler olabileceği düşüncesi hakim. Buna örnek olarak Bilecik'te valilik yapmakla, Bursa'da valilik yapmak arasındaki farkları programda örnekleyerek anlattı.
Öte yandan genelde ise ülkemizin yaşadığı sıkıntıların üstesinden geldiğini bu konuda milli olmanın esas olması geektiğini ekranlarımız aracılığıyla paylaştı.
Yağcı'dan programda gördüğümüz Bursa'nın genel merkez tarafından sıkıca takip edildiği Yağcı'nın da bu minvalde Bursa'da sık sık takipte olacağı izlenimini edindik. Yağcı'nın Bursa'yı tanıması bu anlamda Bursa için avantaj.
Bu avantaj lehimize dönecek mi?
Onu da ilerleyen süreçte zaman gösterecek...

ÖZEN'DEN, KURTULUŞ'A ZİYARET...

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de kent dinamikleriyle sıkı sık bir araya gelen milletvekillerinden biri.
Özen'in bir özelliği de kendi partisi dışındaki hemşehrileriyle de sıkı diyalog içinde olması.
Bu bağlamda Özen de sık sık ziyaretlerde bulunuyor.
Bu ziyaretlerle vatandaşın nabzını tutuyor.
O ziyaretelerden birini de cumartesi günü gerçekleştirdi.
TÜGVA Yıldırım Temsilcilik görevine atanan Adnan Kurtuluş'u ziyaret eden Özen, Kurtuluş'a hayırlı olsun ve başarı dileklerinde bulundu. Aynı zamanda buradaki bir etkinliğe katıldı. O etkinlik yetim kızları sevindirme ile ilgiliydi.
TÜGVA Yıldırım Şubesi tarafından Beyazıt Paşa Medresesi'nin Keçe Atölyesi'nde yirmibeş yetim kızın yirmibeş ablasıyla beraber bez bebek yapımı programıydı.
Programa katılan Özen, yetim kızların da gönlünü kazandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.