Hava Durumu

Yenişehir-Bilecik yolu yıl sonuna yetişiyor...

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2020 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2020 08:11

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında Politik Bakış programında konuk ettiğimiz AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ile sohbetimizin bir kısmını cumartesi günkü yazımızda kaleme almıştık.
Bugün de gündeme getirdiğimiz diğer konuları köşemize taşıyacağız.
Özellikle ilk konuştuğumuz konu; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne açılan Tıp Fakültesi idi.
Bu noktada Yağcı'nın büyük gayretleri olduğunu biliyoruz. O iline Tıp Fakültesi açılması için olağanüstü gayret gösterdi.
Sonunda hedefine ulaştı..Bu noktada tıp fakültesi açılması kararı için Yağcı, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr.Yekta Saraç'a teşekkür etti.
Bilecik'e açılacak olan tıp fakültesi ile başta Bursa, Eskişehir, Ankara ve İstanbul'a Bilecik'ten hasta gitmesinin azalacağını düşünüyor.
Kısaca bu noktada Bursa'nın da yükü azalmış olacak...
Bu açıdan bakınca yerinde tespit. Tıp fakültesinin Bilecik gibi sanayisi gelişen bir ilde olması da ayrıca bir avantaj olacaktır.
Öte yandan kadro bulamadıkları için devlet üniversitelerinden özel üniversitelerine geçmek isteyen akademisyenler için de alternatif olabilir.

Ardından gündemde olan diğer bir konu ise Yenişehir, Bilecik karayolunun 13 yıl gibi uzun bir süredir devam eden inşaatının ya da diğer bir ifade ile hikayesinin yakın bir tarihte mutlu sonla biteceğini söyledi.
Muhtemelen 2020 yılı sonuna kadar sadece son kat asfaltının kalacağını 2021 yılının ilk yarısında atılacağını ekranlarımız aracılığıyla Milletvekili Yağcı paylaştı..
Yolla beraber Bursa İle Bilecik arasında ticaretin daha da gelişeceğini öte yandan yine Yenişehir Havaalanı'nın kapa- sitesinin artacağını ifade etti.
Bunun yanı sıra gündemde sıcaklığını koruyan çoklu baro kanunu ile birçok konuda reform olacağını bu olaya sadece tek yönden bakılmaması gerektiğini ifade etti.
Bu arada gündemde sıcaklığını koruyan bir başka konu sosyal medya yasası ile ilgili olarak kendisini örnek gösterdi. Sosyal medya hesaplarından kendisine yapılan 260 hakaretin 245'inin yurtdışından açıldığını ifade etti.
Teknolojiye evet ama sorumsuzca kullanmaya hayır dedi.
HHH
Yine özellikle son zamanlarda büyük artış gösteren insan sağlığını tehdit eden gıdada tağşiş ile ilgili olarak çalışılan kanunla Bilecik Milletvekili Yağcı gıdada tağşişin bir çok hastalığa davetiye çıkardığına dikkat ekti.
Artık buna radikal önlem alma zamanının geldiğini düşünüyor Yağcı.
Bu noktada üzerinde çalışılan kanun tasarısının caydırıcılığı olduğuna düşünüyor Yağcı.
Benim de kişisel düşüncem gıdada tağsiş insan hayatına kasteden bir durumdur cezası da ağır olmalı....
HHH
Yine konuştuğumuz bir başka konu ise 100 yıllık vefa ve 100 yıllık farkındalık projesi ile TBMM'nin kuruluşu Bursa'nın işgalinden sonra TBMM'ye örtülen siyah örtüden, 15 Temmuz darbe girişiminde TBMM'de bulunan milletvekilleri ve Cumhuriyetin 100. yıldönümünü kutlayacağımız tarih olan 2023 yılına kadar düşünülen çalışmalardan da bahsettik.
Öte yandan pandemi dönemindeki çalışmaları ile AK Partili belediyeleri öven ve takdir eden Yağcı bunun yanı sıra halka da duyarlılığından ve sabrından dolayı teşekkür etti.
15 Temmuz akşamı halkımızın meydanlarda darbeye karşı direnişini de övgüyle andı, şehitlerimize rahmet gazilerimize de sağlık sıhhat ve afiyet diledi.
Programın sonunda tüm şehitlerimizi rahmetle anan Yağcı hemşehrilerimizin Kurban Bayramı'nı da ekranlarımız aracılığıyla tebrik etti...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.