Hava Durumu

Yenişehir'de eğitim ve öğretime tam destek

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2021 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2021 07:51

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'ı konuk ettim.

Başkan Aydın, mütevazı ve çalışkan kişiliği ile bizlerin de yakından takip ettiği isimlerden biri. Başkan Aydın'la Yenişehir'e dair birçok konuyu bir saatlik program süresine sığdırmaya gayret ettik.

O süre zarfında neler mi konuştuk?

En son hafta içi Salı günü gerçekleşen Koyunhisar Zaferi'nin 719. Yıldönümü ve Aydoğdu Bey'i anma münasebeti ile düzenlenen tören ve Türk Yıldızları'nın uçuşu ile başlayan programımız Yenişehir'in arkeolojik röntgenini çıkartılması ile ilgili çalışmalar ine sona erdi.

Hafta içinde gerçekleşen 22 dakika süren Türk Yıldızları için Başkan Aydın bir sen önceden randevu almış. Bu süreçte kendisine MSB Komisyonu üyesi olan MHP Bursa Milletvekili M.Hidayet Vahapoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen'in destekleri olmuş. Başkan Aydın televizyon programında Cumhur ittifakının yereldeki ve geneldeki temsilcilerine sürekli teşekkür etti.

**************

ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSU MEYVELERİNİ VERMİŞ

Öte yandan Başkan Aydın'la konuştuğumuz diğer konu ise eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgili idi. Yenişehir Belediyesi'nin destek verdiği İlçe Halk Eğitim Merkezi ile devam eden üniversite hazırlık kurslarınsa bu yıl toplamda 40 öğrenci devam etmiş bunlardan 37'si tercih hakkık kazanmış.

Hatta devam eden öğrencilerden biri 6 bin 180. Olmuş. Yine ilk ilk yüz binde toplamda 7 öğrenci olduğunu da paylaşalım.

Bunların yanı sıra önümüzdeki yıl bu kursların yanına talep gelmesi halinde liselere giriş hazırlık kursu açılmasının da yüksek bir ihtimal olduğunu hatırlatalım.

Başkan Aydın'la konuştuğumuz diğer konu ise yeni öğretim yılına hazırlanan yüksekokullarla ilgili idi. Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okuluna bağlı olarak 10 bölümde üniversiteye devam eden bin 100 öğrenci olduğunu öğrendik. Bunların yüzü ilçe merkezinden bir kısmı Bursa ve komşu ilçelerden büyük çoğunluğu da şehir dışından imiş.

Başkan Aydın üniversitelerin açılması durumunda ilçeye okumak için gelecek öğrencilerin barınma sorununda sıkıntı yaşamaları durumunda kendisine ulaşabileceklerini programımızda ifade etti.

Onlar için ne gerekiyorsa yapacağız dedi.

Bunu da buradan yazmış olalım.

************

İLÇENİN TARİHİ KALINTILARI GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Programın sonunda konuştuğumuz diğer bir konu ise ilçenin tarihi kalıntıları ile ilgili idi. Osmanlı'nın beylikten devlete geçiş noktasında ilk başkenti olan Yenişehir'in geçmişin çıkarabilme adına büyük bir uğraş içine giren Aydın bu konuda bilimsel noktada Uludağ Üniversitesi hocalarından Prof Dr. Mustafa Şahin ve başkanlığındaki heyet ile toplantı gerçekleştirmişler. Yenişehir'in toprağın altında bulunan tarihini yüzüstüne çıkarma adına harekete geçmiş.

Bu konuda ciddi çalışmalar yapılıyor.

Öte yandan özellikle bugün bu köşede bahsedemediğim birçok konu daha var. Onları da ilerleyen süreçte köşemizde yazacağız.

Dediğimiz gibi Başkan Aydın, ilçede büyük efor göstererek ilçenin bir çok sorununa çözüm bulmak adına özel gayret gösteriyor. Bize de onun gayretlerini bu sütunlardan yazma ve tebrik etme görevi düşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.