Hava Durumu

Yenişehir'de vaatler birer birer yerine geliyor...

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 08:03

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'ın çalışmalarını yakınen takip edenlerdeniz. Adaylığı döneminde halka söz vermiş olduğu 16 projede son durumun ne olduğunu kendine sorduk.

Ama öncesinde Başkan Aydın'ın geçmişte hakem olduğunu ve çok adil olduğunu hatırlatalım. Hakemliği döneminde vermiş olduğu adil kararlarla spor camiasının gönlünde taht kurduğu bir gerçek.

O adil yapısını gündelik hayatında da her zaman devam ettiren Başkan Aydın'a vaatlerini sorduk.

O da her zamanki gibi samimiyeti ile yanıt verdi.

Söz vermiş olduğu 16 projenin 9'unu yüzde yüz oranında tamamlamış.

Halkın kullanımına açılmış.

O açılan projeler arasında sosyal tesis ve çocuk oyun alanı, akıllı otobüs durağı, Sinanpaşa Külliyesi Kültür Merkezi, Babasultan Parkı, engelsiz yaşam alanı, Kozdere Mesire Alanı, şehir ana arter, düğün salonu ve dere ıslah yürüyüş yolları projeleri yer alıyor.

Öte yandan dört projenin de çalışması devam ediyor. O projeler de hayvan pazarı projesi, soğuk hava deposu ve paketleme tesisi, galericiler sitesi, istihdamı artırma projesi....

Öte yandan seçim taahhüdünde yer alan kapalı pazar alanı ve otopark, Osmangazi Meydanı ve Parkı, Yarhisar Köyü Turizm projelerinin de ihale dosyasının tamamlandığını öğrendik projelerin gerçekleşme oranı yüzde 18.75...

Başkan Aydın bu projelerin de kısa bir sürede hayata geçeceğini ifade etti.

Kısaca o 16 proje yerine çok daha fazlasının yapmış.

BU OKULLAR HAFIZ YETİŞTİRİYOR

Gerçek olan şu: Son yıllarda imam hatip okullarına yoğun talep var. Bununla beraber diğer talebin olduğu eğitim kurumlarından biri de hafızlık eğitimi.

Ama hafızlık eğitimi normal eğitim ve öğretim hayatı ile gitmesi oldukça zor. Bu da ister istemez öğrencinin en az iki yıl hayata geç atılması demek. İşte bu noktada Bursa'daki İsmail Hakkı, Üftade Kuran Kursu ile Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu arasında güzel bir işbirliği sağlanmış...

Bu iki Kuran kursuna giden öğrenciler kendi kurslarında hafızlık eğitimi alırken Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu'nda da normal derslere giriyorlarmış.

Dün Üftade Kuran Kursu yöneticisi Hilmi Şanlı ile Erol Çınar medyada konuğumuz oldu. Kendileri yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Namık Kemal Ortaokulu'nda okuyan 400 öğrencinin 100'ü aynı zamanda hafızlık eğitimi alıyormuş.

2016 yılında başlayan proje ile her yıl ortalama 25 hafız yetiştiriliyormuş.

Hafızlığa geçenler de sınavsız bir şekilde İmam Hatip Lisesi proje okullarına kayıt olma hakkını kazanıyormuş Eğer sizler de devletin okullarında çocuğunuzu hafız yetiştirmek istiyorsanız buraları gezmenizde fayda var... Biz de meraklıları için bu köşeden duyurmuş olalım.

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU ŞANLI

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı olacak.

Kendisiyle başta kuruluşunun 97. yılında Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatı ve kuruma bağlı olarak çalışan din görevlileri üzerine sohbet edeceğiz.

Politik Bakış programı bu akşam saat 20.30'da AS TV'de.

Vakti olanlar kaçırmasın.

Şimdiden iyi seyirler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.