Hava Durumu

Yenişehir'in arkeolojik röntgeni için hazırlıklar tam gaz...

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2021 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2021 08:09

Davut Aydın'ın belediye başkanı olmasıyla Yenişehir'de önemli çalışmalara şahitlik ediyoruz.

Bu da Yenişehir'in öne çıkması için yetiyor...

Şimdi sırada Yenişehir'in tarihi var.

Bu bağlamda çalışmalar için Başkan Aydın start verdi.

Ayrıntılara girmeden önce Yenişehir ile ilgili birkaç detay verelim. Yenişehir Osmanlı'nın ilk başkenti, Koyunhisar ve Yarhisar kuruluşta önemli misyon üstlenmiştir.

Öte yandan Yenişehir'deki Kumluk Camii yine Osmanlı zamanında ilk hutbenin verildiği camidir.

Bu kadar bilgiye karşın Yenişehir'de gözle görülen mezar taşları ise 16.ve 17 yüzyıla ait.

İşte kuruluşa yönelik tarihi kalıntıları bulma adına Başkan Davut Aydın, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi, Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyesi, Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Derneği Başkanı Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, UÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semra Alyılmaz ile UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Derya Şahin'i Yenişehir'e davet etti.

Davete icap eden bilim insanlarına Başkan Aydın ilçenin buram buram tarih kokan Osmanlı'nun kuruluşuna şahitlik ettiği bölgeleri gezdirdi.

Bu geziyle bir anlamda İlçenin yerin altındaki tarihini yerin üstüne çıkarma adına çalışmalara fiilen başlamış oldu.

Heyetin yakın bir tarihte ilçenin arkeolojik röntgenine çekeceği, yurtiçinden ve yurtdışından geniş bir katılımla kazı çalışmalarına başlayacağını öğrendik.

Öte yandan kazı çalışmalarında destek noktasında Başkan Aydın'ın bakanlık düzeyinde çalışmalar yapacağını öğrendik.

Böyle bir çalışma ile Yenişehir'in turizm yönünün de öne çıkacağını tahmin ediyoruz.

BURSA'DAKİ DARENDELİLER KONGREYE GİDİYOR...

Bir koltuğa üç beş makam sığdıran isimlerden biri de Malatya Darendeliler Başkanı Ali Bozkurt'tur. Ali Bozkurt, hem kendi doğduğu toprakların temsilciliğini hem BİLDEF'te başkan yardımcılığı görevinde bunu yanısıra da Bursa Kent Konseyi yürütme kurulunda görev yapıyor.

Önceki yıllarda da AK Parti Osmangazi İlçe Yönetiminde görev yaptığını da hatırlatalım. Bozkurt dün bir kahve içimlik yanıma gelerek 16.Haziran 2021 tarihinde Bursa Malatya Darende Derneği'nin kongresine davet etti.

Bizim doğduğumuz topraklar Malatya ama doyduğumuz topraklar Bursa diyerek, Bursalılık vurgusuna dikkat çeken Bozkurt kongreye hemşehrilerini davet etti.

Merinos AKKM'nde 16 Haziran'da saat 11.00 de başlayacak olan kongrede toplamda 367 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğunu öğrendik.

Bozkurt'la beraber adaylık için Ali Seydi Avcı'nın başkan aday olduğu kongrenin hayırlı olmasını diliyoruz.

TÜGVA YILDIRIM'DA YETKİNER DÖNEMİ

Adnan Kurtuluş'un AK Parti İl Yönetimine seçilmesinin ardındanTÜGVA'nın Yıldırım Temsilciliğindeki görevinden ayrılmıştı.

Kurtuluş'tan boşalan görevi uzunca bir süredir vekâleten Bilal Yetkiner götürüyordu.

Önceki gün vekâleten götürdüğü göreve TÜGVA Genel Merkezi tarafından asaleten görevlendirilen Bilal Yetkiner TUGVA Yıldırım Temsilciliği'nin başkanı oldu.

Yetkiner'in pandeminin etkisinin azalmasıyla yaz döneminde gençlere yönelik çalışma yapacağını öğrendik.

Bizler de kendisine görevinde başarılar diliyoruz.

ÖZHASEKİ'DEN İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A BOMBARDIMAN

Bursa'da gerçekleşen istişare toplantısı sonrası AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Birim Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki dün sabah basın mensupları ile buluştu.

Basın toplantısında özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a sert eleştirilerde bulunup algı yapacaklarına icraat yapsınlar dedi.

İki senedir susuyoruz meclisi çalıştırmıyor diyen iki başkana sadece yüzde 2 red oyu vermişiz diyerek saptamada bulundu.

Bakalım iki başkan nasıl yanıt verecek?

Takip edelim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.