Hava Durumu

Yerli otomobilin bulunduğu alanda altyapı tam gaz...

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2020 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2020 08:03

Gerçek olan şu: Yerli otomobilin Gemlik'e yapılma kararınınardından gözler Gemlik'e çevrilmiş durumda. Geçen aylar içinde temeli atılan fabrikanın inşaatına devam ediliyor.

Öte yandan fabrikanın kurulu olacağı alanda da altyapıya yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi için hummalı bir çalışma var. Bu bağlamda yörenin sorunlarına vakıf AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile önceki gün telefon görüşmesi gerçekleştirdim.

Bölgedeki son durumu sordum. Işık da yerli otomobilin yapılacağı bölgede çalışmaların devam ettiğini hatta önümüzdeki günlerde altyapı hizmetlerine yönelik bir ihaleden bahsetti.

TOGG Fabrika alanına sınır bulunan Büyükdere (Engürücük Deresi) nedeniyle oluşması muhtemel taşkın ve rusubat zararlarının önüne geçilmesi amacıyla oluşan gerçekleşecek ihale 22 Eylül tarihinde gerçekleşecekmiş.

Toplam 500 günde bitmesi planlanan ihalede çift taraflı betonarme duvarlı kanal, betonarme taban kaplaması ve harçsız kuru pere kaplamadan yaz yatağı yapılması ve o bölgede kurulu olan köprünün yıkılarak yerine yapaılması planlanıyor.

Öte yandan Işık, yine bölgede DSİ tarafından ihaleye çıkarılan İznik Mahmudiye Pompaj Sulaması Regülasyon Havuzu Yapımı ihalesinden de bahsetti.

Bu ihale ile 200 metreküp olan regülasyon havuzu 5 bin metreküpe çıkarılması planlanıyor. İhale sonrası hizmete girecek havuz ile patlak olan kesimler düzelecek.

İhale ile sık sık patlayan kısımlara ait toplam bin 140 Metre uzunluğunda 560 mm çapında 12,50 atü basınç sınıfında yeni üretilecek HDPE borular ile bir çok mekanik parçanın değiştirilmesi gerçekleşecek.

Yapılacak inşaatla sulama noktasında bölge insanının bir çok sorunu da çözülmüş olacak.

İhale yarın gerçekleşecek.

İki altyapı yatırımını hesapladığımızda çok ciddi rakamlar ediyor. Belki gözle görülmeyecek ama bir çok sorunu çözmüş olacak.

Biz de başta bölge milletvekili Zafer Işık ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

POLİTİK BAKIŞIN KONUĞU TABAN...

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız Politik Bakış programında bu hafta çok değerli bir konuğu ağırlıyoruz.

Yapmış olduğu çalışmalarla ve uygulamalarla dikkatleri çeken İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın katılacağı Politik Bakış programında e- belediyecilik uygulamalarından tutun, beton yol uygulamasına kadar bir çok konuyu konuşacağız.

Politik Bakış programı bu akşam saat 20.30'da AS TV'de.

Vakti olanlar kaçırmasın.

Şimdiden iyi seyirler...

İKİ SİYASETÇİNİN YOLU SPORDA BULUŞTU

Geçen dönem AK Parti'nin Mudanya'da Belediye Meclis Üyeliği yapan Kadir Doktur ve Dergah Alkan yapmış olduğu çalışmalarla dikaktleri çekmişti.

Her iki ismi son yapılan yerel seçimlerde aday olmadı. Bu süreç içinde Dergah Alkan enerjisini spora harcadı. Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Basketbol Şubesi sorumluğunu üstlenen Alkan yapmış olduğu başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekti.

Ardından gerçekleşen tüm kongrelerde yönetimde bulunan Alkan'ın yanına son kongrede Mudanya'dan kader arkadaşı Kadir Doktur da katıldı.

Son gerçekleşen kongrede Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü yönetimine giren Atletizm Şube sorumluluğunu üstlenen Doktur ve Dergah Alkan'abizlerde yeni sezonda sportif anlamda başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.