Hava Durumu

Yıkımlar Ulucami'nin güzelliğini ortaya çıkardı...

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2021 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2021 08:07

Bursa'da 2020 yılının değerlendirmesini yapacak olsam; yerel ve merkezi yönetimin gerçekleşen en önemli icraatı ne deseler, hanlar bölgesinde gerçekleşen yıkımlar derim.

Hayaldi, gerçek oldu.

Gerçekten birçoğu insana göre hayaldi.

Ama bu hayalleri yetkililer gerçeğe çevirdi.

Bunun akabinde teşekkürler de ardı ardına gelmeye başladı.

Bu teşekkürü edenlerden biri de Türkiye Diyanet Vakıf Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, aynı zamanda başarılı bir STK yöneticisi. Aynı zamanda Bursa Ulu Camii Onarım ve Bakım Derneği Başkanlığı'nı üstlenen Şanlı'nın göreve seçilmesiyle derneğin gelirlerinde ve gayri menkul sayısında önemli bir artış oldu.

Başarılı bir şekilde çalışmalarını yürüten Şanlı, özellikle Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlardan dolayı da mutlu. Bu mutluluğunu bizlere bir açıklama göndererek anlatan Şanlı; "yıkılan binalarla Çarşıbaşı ve Ulu Camiinin siluetinin ortaya çakmasından dolayı yetkililere teşekkür ediyoruz."diyerek açıklamış.

Ardından "Bursa Ulu Cami; İslam'da Kabe, Mescid-i Nebevî, Mescid-i Aksa ve Emevi Ulu Camii'nden sonraki 5. makamdır. 3795 metrekarelik iç alanıyla tarihi camilerin en büyüğü ve atasıdır. Minberinin doğu cephesine Güneş ile beraber 9 gezegenin oluşturduğu Güneş sistemi; batı cephesine ise galaksiler işlenmiştir. Dünya'nın yuvarlaklığının tartışıldığı bir yüzyılda gökyüzünün tüm detaylarıyla ahşaba resmedilmesi hayranlık vericidir. Büyük ebatlardaki levhalara ayet, hadis ve duaların işlendiği tam 192 hat eseriyle Ulu Cami, hem huzuru hem de görkemi bünyesinde aynı anda barındırır. " diyerek Ulucami'yi kısaca anlatmış.

Açıklamasını da "Osmanlı'nın ilk payitahtı Bursa'mızın tarihi değerleriyle tekrar ayağa kalkıyor olması Bursalı hemşerilerimizi, yerli ve yabancı turistlerimizi heyecanlandırıyor. Bursa'nın Osmanlı'nın kurulduğu, eski şehir diye tabir ettiğimiz bu alanı ihya çalışmaları, hızlı bir şekilde devam etmesinden büyük bir memnuniyet ve mutluluk duymaktayız. Bu projeyi hayata geçirmek için her türlü imkân ve fedakârlığı seferber eden; başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey'in şahsında Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum Bey'e ve büyük hayalimizi gerçekleştirmede gönüllerimize dokunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş beyefendiye Bursa Ulu Cami Onarım Donatım ve Bakım Derneği olarak şükranlarımızı sunuyoruz."sözleriyle bitirmiş.

Gerçekten de bu yıkımlar sonrası Ulucami bir başka güzel..

*****

KILIÇ, ARAYA GİRDİ AKILLI TAHTALAR İHALE KAPSAMINA ALINDI...

Bundan 15 gün önce AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç'ın Mithatpaşa İlkokulu'nun yıkılıp yerine hayırsever Erhan Kara tarafından yaptırılan Orhan Kara İlkokulu'nu ziyarete gittiğini kaleme almıştık.

Okulun eksikleri konusunda Okul Müdürü Bilgi Akpınar'dan bilgi alan Kılıç, o eksiklikler için hemen harekete geçti.

Bu bağlamda ana okulu sınıfları da dahil olmak üzere acil ihtiyaç olan 20 adet akıllı tahtayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e ileten Kılıç'ın bu isteği anında olumlu yanıt buldu.

Okulun ihtiyaçları ihale kapsamına alınarak yakın bir tarihte okulun duvarlarına asılarak 2.yarıyıla hazır olmuş olacak.

Bizler de Kılıç'a bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz.

*****

TEBRİKLER ALKAN'A TEBRİKLER BURSA BÜYÜKŞEHİR'İN PERİLERİNE...

Daha önce bu köşeden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı hakkında birkaç kez yazı kaleme almıştık. Bu sene ilk defa Kadınlar Süper Basketbol Ligi'nde mücadele eden takımımızın başarıları bizleri oldukça mutlu ediyor.

Önceki hafta Beşiktaş'ı mağlup eden periler bu hafta da 41 maçtır bileği bükülmeyen Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nı 84-80 mağlup ederek üst üste 3. maçını da kazanarak alkışı fazlasıyla hak etti.

Ama en çok alkışı hak eden isimlerden biri de Basketbol Şube

Sorumlusu Dergah Alkan. Çok sınırlı bütçeyle oluşturduğu takımı kendisinden kat kat fazla bütçelere sahip takımlara kafa tutuyor.

Bizler de hem Dergah Alkan'ı hem de Büyükşehir'in Perilerini bu başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarıları daim olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.