Hava Durumu

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'la dobra dobra...

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2020 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2020 08:08

Geleneksel hale gelen AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları her hafta birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyor.
Afyon'da gerçekleşecek Bursa Belediyeler Birliği toplantısına gitmeden önce medyamızda konuğumuz olan isim Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz oldu.

Önümüzdeki günlerde görevde 1. yılını dolduracak olan Oktay Yılmaz'la bir anlamda ilk yılın icraatlarını ve bundan sonra yapılacakları konuştuk desek yanlış olmaz.
Yılmaz, bu yılı fen işleri yılı ilan etmişti.
Malum geçen yılı da mali disiplini sağlama adına çalışmalar gerçekleştirilmişti.
Yıldırm'ın en önemli iki sorunu var ilki kentsel dönüşüm, diğeri bazı mahallelerde yaşanan doğalgaz sorunu.
O sorun da çıkacak kanunla çözülmek üzere...
Öte yandan son zamanlarda Yıldırım'da gerçekleşen önemli icraatlardan biri de bir önceki yönetim İ.Hakkı Edebali zamanında yapımına başlanan Yılmaz'ın çalışmalarıyla biten kapalı pazar yerleri.
Onlar da vatandaşlar için büyük bir kolaylık.
Haftanın belirli günlerinde pazar olarak kullanılıyor, diğer günlerde de çok amaçlı kullanılabiliyor. Otoparak vb.
Bu da bölgelerin önemli bir ihtiyacını karşılamış oluyor.

MOLLAARAP'IN GELECEĞİ YAKINDA BELLİ OLACAK

Şimdi gelelim programdan ayrıntılara;
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a Sönmez Medya grubu olarak sorularımızı sorduk. O da çekinmeden bize yanıt verdi.
Benim sorduğum ilk soru; Mollaarap ile ilgiliydi... Malum toprak kayması sonucu tedirginlik var.
Bir değil iki kere kaydı bölge...
Bazı evler kullanılamaz halde, bazıları ise hasarlı...Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'la dobra dobra...
Çalışmalar yapılıyor.
Sorumuzun ana öğesi ise Mollaarap'ın geleceğinin ne olacağıydı. Yılmaz soruyu net yanıtladı bölgeyle ilgili çalışmalara devam ediliyormuş. Bu bağlamda temeli sağlamlaştırma adına fore kazıklar çakılıyor dedi.
Ama ne olacak sorusunun yanıtına ise ilerleyen günlerde belli olacak şeklinde bizleri bilgilendirdi.. Eğer yeniden inşaat olmaz ise burası geçmişte olduğu gibi park ve mesire yeri olabilir.

SPORA VE SPORCUYA DESTEKLERİMİZ SÜRECEK

Öte yandan sorduğum diğer bir soru ise Yıldırım'a gerçekleştirilen sportif yatırımlar ve başarılardı. Bu bağlamda öncelikli hedeflerin yarıştırmadan ziyade çocuklara sporu sevdirmek olduğunu söyledi. Yılmaz.
Ama yakın bir tarihte halter, güreş olmak üzere birçok branşta önemli dereceler alacağız diyerek gelinen noktayı özetledi.
Amatör spor kulüplerine desteklerinin devam edeceği müjdesini de Yılmaz verdi.

İSTİHDAMDA ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATMIŞ

İstihdam noktasında ise önemli çalışmalar gerçekleştirmiş. Özellikle bu konuda yönlendirmeleri sayesinde bin 500 Yıldırımlı'ya iş bulmuşlar. Bunun yanı sıra eğitim çalışmalarına da ağırlık vermişler. Hedefimiz balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretmek diyor. Bunun yanı sıra bu dönemYıldırım'a 500 dönüm yeşil alan kazandıracaklarını da Yılmaz, programda paylaştı. Yılmaz'ın en önemli vizyon projelerinden biri olan Duaçınar Kültür Merkezi ile ilgili olarak da yer tahsisinin sağlandığını projenin de çizim aşamasında olduğunu Yılmaz'dan öğrendik. Yılmaz'la sohbetin bir kısmını bu köşeden aktarmaya çalıştım. Diğer kısmını da gazetemizin diğer sayfalarında okuyabilirsiniz. Bize de bundan sonraki süreçte Yılmaz'a başarılar dilemek düşüyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.