Hava Durumu

Yıldırım'da AK Parti'den kimlerin adı başkan adaylığında geçiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2018 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2018 08:44

Yerel seçimlere doğru ilçelerin AK Parti açısından nabzını tutmaya devam ediyoruz.
Bugün kaleme alacağımız ilçe Yıldırım.
Mevcut belediye başkanlarının adaylığı ile ilgili bugün de yorum yapmayacağız.
Fakat birkaç hatırlatma yapmadan da geçemeyeceğiz.
Bursa'nın ikinci büyük ilçesi Yıldırım'da Belediye Başkanlığı görevini üstlenen İsmail Hakkı Edebali'nin bu dönem gerçekleştirdiği icraatlardan biri Sular Vadisi uzun yıllar Bursa'da ses getireceğe benziyor.
Öte yandan ilçede kentsel dönüşüm projeleri için gerçekleşen çalışmalar ve Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi de oldukça önemli.
Keza ilçede yapımı gerçekleşen Selçuk Hatun Termal Tesisi de tamamlayıcı tıp anlamında önemli bir tesis.
Gelelim kulislerde adı geçen aday adaylarına.
İlk olarak ilçede il başkanlığı yapan İGM'de görev alan halen BATISİAD'ın başkanlık görevini üstlenmiş olan Ahmet Er'in adı ilçe kulislerinde fazlaca seslendiriliyor.
Bu arada kurucu AK Parti İlçe Başkanı ve önceki dönem milletvekillerinden M.Emin Tutan'ın da kesinlikle aday adayı olmayacağını bu köşeden yazmış olalım.
Bu arada Yıldırım Belediye Meclis Üyesi iken milletvekili aday adayı olan Şükrü Köse'nin de aday adayı olacağını yazarsak sürpriz olmaz.
Bir başka adaylığı sürpriz sayılmayacak isim Cüneyt Karlık. Önceki yıllarda Yıldırım Belediye Başkanlığı görevini yapan ve daha sonraki seçimlerde aday adayı olan Karlık'ın Yıldırım'a olan sevdasını bilmeyen yok.
Bize göre Karlık da aday adayı olur...
Bu arada belediye meclis üyeliği görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olan Taner Eke'nin de aday adayı olabileceğini yine ilk biz bu köşeden duyurmuş olalım.
Edebali'nin başkan yardımcılığı görevini üstlenen ardından Ankara'ya transfer olan Mücahit Alkan ismini de ilçe kulislerinde aday adayı olarak bugünlerde çok sık duyar olduk.
Bu arada eski ilçe başkanı Hüdayi Yazıcı'nın da aday adayı olmasını isteyen birçok Yıldırımlının olduğunu da bu köşeden yazmış olalım.
Geçen dönem aday adayı olan Maarif Vakfı'nda Balkanlar sorumlusu olarak görev yapan Mustafa Çaltılı'nın bu dönemde şansını deneyeceği kulis bilgisi olarak kulağımıza geldi.
Halen belediye meclis üyesi olarak görev yapan Ayhan Özbek'in de aday adayı olacağını net olarak söyleyebiliriz.
Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Başkanvekili Zehra Sönmez'in de aday adayı olabileceğini kulağımıza fısıldayanlar oldu.
Daha önce Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan hem MHP tabanında hem de AK Partililer tarafından sevilen Erdal Türkoğlu'nun da aday adaylığı için çalışma yaptığı bilgisine ulaştık.
Zayıf ihtimal dahi olsa Edebali'nin yardımcısı olarak görev yapan Şenol Şimşek'in de aday adayı olabileceğini söyleyenler var. Gerçi ben buna ihtimal vermeyenlerdenim.
AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz'ın adaylığından bahsedenlerin sayısı da oldukça fazla. Fakat Yılmaz'ın aday adaylığı şansı genel merkezin tavrına bağlı. Genel merkez izin verirse Yılmaz aday adayı olabilir.
Bu arada yine genel merkezin tavrına göre adaylık için yola çıkacak bir başka isim AK Parti İl Başkanvekili Mustafa Sayılgan.
Sayılgan'ın ismi de adaylık kulislerinde fazlasıyla geçiyor.
Kısaca AK Parti Yıldırım'da adaylık havuzunda fazla sayıda isim var.
Biz takip etmeye devam ediyoruz.

Okullar açıldı trafiğe dikkat!

Gerçi okullar önümüzdeki hafta açılacak ama öncesinde okul öncesi hazırlık ve ilkokul 1.sınıflar dün itibari ile oryantasyon eğitimleri için okullara gidip gelmeye başladılar.
Lakin asıl dikkat edilmesi gereken trafik kuralları.
Aman dikkat!
Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım...

'AK Gençler'den örnek çalışma

Hafta sonu AK Partili gençlerin gerçekleştirdiği örnek bir çalışmalarını sosyal medyadan öğrendim. O çalışma çevre hareketi.
Bursa AK Parti Gençlik Kolları'nın organizesiyle piknik alanlarında AK Gençler çevreye atılan çöpleri topladılar.
Yüzlerce torba çöp toplayan gençlerin bu davranışını destekliyor ve önemsiyorum.
Darısı diğer gençlere demeden ziyade ortalığı kirletmeyen bir topluma demek istiyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.