Hava Durumu

Yıldırım'da Şahin "Memleket rüzgarı" estirebilecek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2021 08:03

Önceki gün medyada ziyaretimize gelen isimler arasında Muharrem İnce'nin Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Mesut Şahin oldu.
Şahin ile beraber İlçe Başkan Yardımcısı ve Vekili Ayhan Kara, Kadın ve Aile Politikalarından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Yıldız Doğan ve Sosyal Sorumluluk ve Projelerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Nilgün Yılmaz da ziyaretimize gelen isimlerdi..

Öncelikle şunu net ifade etmek gerekir.
CHP Yıldırım İlçe'de uzun yıllar yöneticilik yapan iki keza ilçe başkanı adayı olan Mesut Şahin, o zaman halkın içindeki tavırlarıyla kendi partisi dışında olanların da sevgisini kazanmış birisi olarak akıllarımızda yer edindi.
Kısaca Şahin, halkın değerleriyle çatışmayan bir siyasetçi olarak aklımda kalmıştı.
Önceki gün beraber geldiği yol arkadaşları da geçmişte uzun yıllar CHP'de siyaset yapan gönül vermiş isimler.
Öte yandan Şahin'e yönetimini sorduğumda "farklı siyasi partiye gönül vermiş isimlerden oluşuyor. İlk defa Memleket Partisi'nde siyaset yapanlar da yönetimimizde, gençlerde ilgi oldukça fazla " diyerek yanıt verdi.
Memleket Partisi'nin Bursa'da toplam üye sayısı 1000 olduğunu daha önce kaleme almıştık. Bunun 300'ü Yıldırım'dan partiye katılmış.
Hedefleri yıl sonuna kadar ilk etapta bin 500 üyeye ulaşmak.
Her hafta muhtarlıkları dolaştığını ifade eden Şahin partisinin çizgisini de ne sağ ne de sol olmadığını kendilerini" Demokratik ve Atatürkçü halkın değerleri ile çatışmayan bir parti olarak tanımlıyor.
İlçede belediyenin çalışmalarını da eleştiren Şahin " madde bağımlılığına dikkat çekerek önlem almalıyız" dedi.
Neticede Şahin ve arkadaşları mütevazı ama hedef koyarak yola çıkmış. Şahin kendisine olan sevgisini oya çevirebilirse ummadık başarı elde edebilir.
Bize de başarılar dilemek düşer.

AK PARTİ'DE ATANACAK İLÇE BAŞKANLARINDA ARANACAK KRİTERLER

Görevden ayrılan üç ilçe başkanı ile ilgili AK Parti'de çalışmaların devam ettiğini daha önce köşeye taşımıştık. İki ilçede ismi geçen müstakbel başkanları ile ilgili de bir- kaç satır yazı kaleme aldık.
Ama asıl merak edilen ise kriterler.

İşte bu noktada ilk akla gelen soru, mevcut meclis üyelerinden atama yapılabilir mi? Bu soru bugünlerde AK Parti kulislerinde fazlasıyla soruluyor. Bunun sebebi de ilçe meclisinde görev yapan bazı isimlere başkanlık yakıştırılıyor.
Genel olarak kongrelerde ilçe meclisinde görev yapan isimler temayül gereği aday olmuyor. Ama bu kural atamalarda pek geçerli değil.
Bakalım bu kriter bu sefer uygulanacak mı?
Yoksa uygulanmayacak mı?
Bekleyip, takip edelim...

HAZİNE'DE NEBATİ DÖNEMİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin başlamasıyla uzun bir süre bakanlık değişimi gerçekleşmedi. Değişimin başlamasıyla da en fazla bakanlık Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda gerçekleşti.
Bu bağlamda özellikle döviz piyasalarının da hareketli olduğunu varsayarsak bir değişim bekleniyordu. Bundan birkaç ay önce göreve başlayan Lütfi Elvan görevden affını isteyerek yerine Nureddin Nebati atandı.


Bakalım Nebati'nin atanmasını piyasalar nasıl karşılayacak?
Piyasalar normal seyrine dönecek mi?
Yoksa yukarı doğru dalgalanmaya devam mı edecek?
Bekleyip takip edelim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.