Hava Durumu

AK Parti listesi nasıl şekillenir?

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2018 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2018 08:39

Türkiye koşar adım seçime gidiyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 26 Ağustos çağrısına jet hızıyla yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tarihine noktayı koydu ve 24 Haziran olarak belirledi.
Bunun ardından Türkiye siyaseti baş döndüren bir trafiğe sahne oldu. Kasım 2019'da yapılması planlanan seçim tarihi 17 ay önce çekildi.
Erken seçim kararı, bazı kesimlerce, 'Baskın, vurgun, ani seçim' olarak nitelendirildi.
Artık ok yaydan çıktı. Türkiye 24 Haziran'da sandığı gidecek. Vatandaşlar ilklerin seçimi olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde oy kullanacak.
Alınan erken seçim kararı, CHP'nin İyi Parti'ye 15 milletvekili transfer etmesi ve Abdullah Gül'ün Saadet Partisi ile dirsek temasına girmesi siyasette bütün dengeleri alt- üst etti.
Bu yaşanan olayların gölgesinde dün Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman oldu.
Baia Hotel'de gerçekleşen program 8 hafta sonra 24 Haziran'da yapılacak erken seçimin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi.
Cemalettin Torun'un ardından 8 aydır AK Parti Bursa İl Başkanlığı görevini üstlenen Ayhan Salman, sorularımıza açık yüreklilikle yanıt verdi.
Salman, seçime en hazır partinin kendileri olduğunu 24 Haziran'da AK Parti'nin yine bir başarıya imza atacağını söyledi.
Milletvekilliği aday adaylığı konusunda genel merkez ve teşkilatın vereceği karar doğrultusunda bir yol izleneceğinin altını çizen Salman, en doğru adayların tespitinin yapılacağını ve katkı koyacak isimlerin belirleneceğini ifade etti.
AK Parti İl Başkanı Salman, CHP Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Erkan Aydın'ın da aralarında bulunduğu 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye transfer edilmesine bir anlam veremediğini söyledi.
Salman, "Sandıkta bunun karşılığı ne olur 24 Haziran gecesi hep birlikte göreceğiz. Muhalefetin hali içler acısı. 1. turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçtirmemenin hesabı içerisindeler. 'Nasıl iktidara geliriz yerine' entrika içerisindeler" dedi.

24 Haziran'da hedefimiz % 60

Bursa siyasetinde şimdilerde gözler milletvekilliği listelerinin nasıl şekilleneceğinde.
24 Haziran'da yapılacak seçimlerde Bursa 2 bölgeye ayrıldı ve milletvekili sayısı ise 20 olarak belirlendi.
Öyle görünüyor ki AK Parti listesinde kıran kırana bir yarış yaşanacak.
'Listeler nasıl şekillenir kim gider, kim kalır, yeni isimler olur mu?' onu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'a göre milletvekili listelerinde bir değişimin yaşanması ihtimali var.
Ancak, unutmamamız gereken bir gerçek var ki adaylık konusunda son sözü Ankara söyleyecek.
Saadet Partisi ve Abdullah Gül arasında yaşanan ittifak görüşmelerini de değerlendiren Salman, bunu doğal bir olay olarak nitelendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek başına yüzde 52 oy aldığını hatırlatan Salman, "24 Haziran'daki hedefimiz yüzde 60. Seçime MHP ile cumhur ittifakı yaparak giriyoruz. Bursa'da milletvekili sayımızı da yükselteceğiz. Parlamentoda büyük bir çoğunluk elde edeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.