Hava Durumu

Başkan Edebali'den Yıldırım'a yeni kimlik

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2018 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2018 08:36

2019'da yapılması planlanan yerel seçimler AK Parti için büyük önem taşıyor.
Her fırsatta teşkilatları uyaran ve 'yarın seçim olacakmış' gibi hareket edilmesi çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefi yerel seçimlerde yüzde 50'nin üzerinde oy alabilmek.
Hedef büyüten, çıtayı yükselten ve bazı kentlerde değişime giden AK Parti, öyle görünüyor ki 2019 seçimlerinin startını çoktan verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta söylediği 'Artık metal yorgunluğu bitti. Afrin ile diriliş başladı" sözü bunun en açık bir göstergesi.
2014'te yapılan yerel seçimlerin ardından Bursa'da basının karşısına ilk çıkan ve görevdeki 4 yılını değerlendiren isim Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali oldu.
'Yıldırım'da hasat zamanı' diyerek sunumuna başlayan ve Şeyh Edebali'nin 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' sözü ile basın toplantısını bitiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, insan odaklı projeleri ile göz doldurdu.
Buluşmanın ana gündem maddesini ilçedeki kentsel dönüşüm projeleri oluşturdu.
Başkan Edebali'nin göreve gelmesiyle birlikte startı verilen birçok dönüşüm projesi Yıldırım'ın değerine değer kattı.
2 temel esasa göre hareket ettiğini anlatan Başkan Edebali, şehrin kültürü ve şehrin kimliğine göre hareket edip projeler ürettiğini ifade etti.
İnsan ve mekan odaklı kavramlar ile 4 yıldır hummalı bir şekilde yeni bir Yıldırım oluşturmak için çalışan Başkan Edebali, şimdi ise hasat dönemini yaşıyor.
4 yıl önce göreve geldiğinde 100 proje sözü veren Edebali, bu projelerin şimdiye dek yüzde 73'ünü hayata geçirdi.

İlçedeki birçok sorun çözüme kavuşturuldu

Yıldırım Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi söz verilip bitirilen projelerin arasında en güzel bir örnek. Türkiye'de bir ilk olan kentsel dönüşüm üssünde şimdiye kadar 10 binlerce kişi konuk edilmiş.
Yıldırım'da başta imar ve planlama olmak üzere 50 yıldır biriken sorunları öyle bir çırpıda çözüme kavuşturmak hiç de kolay bir iş değil.
Ancak, 4 yılda birçok mahallede imar düzeni uygulamasına giden Başkan Edebali, gönüllülük esası ile bölge sakinlerinin gönlünde taht kurmuş durumda.
Son 4 yılda daha güvenli yaşam alanları, objektif ve hakaniyet esaslı bilimsel çalışmalarla yeni bir Yıldırım oluşturulmuş.

Örnek kentsel dönüşümlere bölge halkından tam destek

Nilüfer'de birbiri adına kentsel dönüşüm projelerine imza atılırken, esas dönüşüm yeni Yıldırım'da gerçekleşiyor diyebiliriz.
Çünkü, ilçedeki en küçük dönüşüm 5 hektar alanda yapılıyor ve bina kat sayısı 8'de tutulmuş. 4 yılda 936 konut yıkılırken, 2 bin 314 konut yapılmış. Dar bir alanda yoğun nüfus ve bina kütlesi olan bir bölgede bunu gerçekleştirmek hiç de kolay bir iş değil.
Mesaisinin büyük bölümünü kentsel dönüşüm projelerine ayıran Başkan İsmail Hakkı Edebali'ye halk da büyük destek veriyor.
Yerinde dönüşüm esasına göre hareket eden Edebali'nin başlattığı projeler ilk olma özelliği taşırken, tarihi bir kimliği bulunan Yıldırım'a da ayrı bir değer katıyor.
Sunumun ardından gazetecilerin yeniden aday olacak mısınız sorusuna yanıt veren Başkan Edebali, "Daha önümüzde bir yıl var. Aday olup olmamak kısmet" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.