Hava Durumu

Bursa'nın gözü yeni kabinede

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2017 06:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2017 06:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum sonrası AK Parti'nin başına geçince ilk değişiklikler parti yönetiminde yaşandı.
Kulis bilgilerine göre, Başbakan Binali Yıldırım geniş çaplı bir değişiklik düşünürken, Erdoğan'ın o kadar geniş kapsamlı olmasa da ekonomi yönetimini baştan aşağı yenilemesi bekleniyor.
MYK'da isteğini bulamayan Bursa'nın şimdi gözü yeni kabinede.
Şanlıurfa'dan milletvekili seçilen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i saymak gerekir mi bilemiyorum ama şu anda kabine de Bursa 'dan tek bakan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yer alıyor.
Kabine değişikliğinde Müezzinoğlu büyük ihtimalle yerini koruyacak çünkü bugünlerde bakanlığın çok önemli kıdem tazminatıyla ilgili çalışması yürütülüyor. Ancak, Erdoğan'ın radikal bir değişikliğinde Müezzinoğlu da koltuğunu kaybedebilir.
Peki, Bursa'dan kimler bakan olabilir? Yıllarca TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık antrenmanı yapan Hüseyin Şahin en şanslı milletvekilleri arasında yer alıyor.
Ancak, AK Parti çevrelerine göre 2019 seçimleri için ciddi bir hazırlık yapan Erdoğan'ın Şahin'e şans vermesi beklenmiyor. Yani yine Müezzinoğlu ile yola devam...

Sur Yapı'dan konserli açılış

Sur Yapı Marka AVM, ulusal ve uluslararası markaları Bursalılarla buluşturmanın gururunu yaşıyor.
Sur Yapı'nın 650 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Marka Alışveriş Merkezi bugün görkemli bir törenle kapılarını açacak.
250 mağaza ile faaliyet gösterecek olan alışveriş merkezinde, bin 400 kişi oturma kapasiteli yeme içme alanı ile genş bir teras bulunuyor.
Ayrıca bugün Murat Boz, saat 21.00'de başlayacak konserinde sevilen şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendirecek.

Bursaspor'un umuda yolculuğu

Kim ne derse desin Bursaspor'un Gençbirliği'ne yenilmesinin ardından kentin en ana gündemi Yeşil Beyazlı ekibin kümede kalıp kalmayacağı.
Bursaspor Başkanı Ali Ay'ın birlik ve beraberlik çağrısı yapmasının ardından bir destek de iş dünyasından geldi.
BTSO, zorlu Trabzon maçı öncesi Bursaspor'u yalnız bırakmadı.Dün, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyeleri Yenişehir'den Ordu'ya giden kafileyi uğurladı.
Gözler artık kritik 90 dakikada.

Antika pazarı göz dolduruyor

Tarihsel bir döneme ait eşya tutkunuysanız Nilüfer'deki antika pazarını ziyaret etmenizi öneririm. Pazar günleri İhsaniye kapalı pazarda bir araya gelen 200'den fazla esnaf birbirinden güzel eserleri vitrine çıkarıyor.
Bursa Antikacılar ve Antika Sevenler Derneği, Sivilay ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle kurulan antika pazarı, eski eşya meraklılarının adeta akınına uğruyor.
Pazarda antika saatlerden plaklara, Osmanlıca kitaplardan eski para ve vazolara kadar her türlü malzemeyi bulmak mümkün.
Kadınlar için Osmanlı devrinden kalma tarak ve aynalar en büyük ilgiyi çeken ürünler arasında yer alıyor. 'Bu pazarda yenilere yer yok' sloganı ile yola çıkan esnaf gördüğü ilgiden oldukça memnun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.