Hava Durumu

Bursa'nın kalbine yatırım yağmuru

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2018 08:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2018 08:54

Geçtiğimiz hafta startını verdiğimiz 'Bomba gibi program' olan Sönmez Medya Buluşmaları'nın dünkü konuğu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dı.
Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarları ve editörleriyle aynı masada buluşan Başkan Dündar,kendisine yöneltilen soruları açık yüreklilikle yanıtladı.
Bursa'nın kalbi konumundaki Osmangazi'de hizmet ve kalite çıtasının Türkiye'ye örnek olan yatırımlarla yükseldiğini gözlemlemek mümkün. Bu da hiç kuşkusuz Başkan Mustafa Dündar'ın akılcı ayağı yere basan projeleriyle gerçekleşiyor.
Başkan Mustafa Dündar'ın konuşmalarından anlaşılıyor ki 857 bin nüfusa sahip 200 bin hanesi olan Osmangazi'nin her köşesinde vatandaşa dokunan projeler mevcut.
Ufukta 2019 seçimleri görünürken Osmangazililer şimdilerde hasat dönemi yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda projelendirilen dev yatırımlar yavaş yavaş bitme aşamasına gelmiş durumda.
Bunun en güzel örneği ise "Panorama 1326 Fetih Müzesi' projesi. Dündar, muhteşem projeden övgüyle söz ediyor.
Öyle görünüyor ki yatırım Bursa'ya gelen turist sayısının artışına da büyük katkı sağlayacak.
Tarihi kimliği koruyarak kente sahip çıkan Başkan Dündar, imzasını attığı "Panorama 1326 Fetih Müzesi" projesiyle adını altın harflerle Osmangazi'ye kazıdı.
Kamberler Parkı'nın yanında toplam 4 bin 300 metrekare alan üzerine inşa edilen müze Osmanlı İmparatorluğu'nun beylikten cihan devletine giden yolculuğunu ve bu yolculuğun en önemli noktalarından biri olan Bursa'nın fethini 3 boyutlu olarak anlatacak.
Başkan Dündar'a göre örnek proje kentin eğitim, ticaret ve turizm potansiyeline de önemli katkılar sağlayacak.

Kentsel dönüşüme Osmangazi imzası

Bursa'nın en önemli 3 sorunu, ulaşım, trafik ve kentsel dönüşüm.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yönetiminde sürdürülen kentsel dönüşüm projeleri açıkça söylemek gerekirse her biri örnek birer yatırım.
Soğanlı Kentsel Dönüşüm ve Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm projelerine vatandaşa dokunan birer hizmet demek mümkün.
Soğanlı'daki proje çarpık ve plansız görüntüye son veren, kent siluetini koruyarak dönüşümün önünü açan bir yatırım. Örnek dönüşüm ticaret, sosyal ve kültürel alanları ile yaşama değer katan çok sayıda unsuru bir araya getiriyor.
Dündar'a göre zemin artı 5 kat yüksekliğindeki binalar dikey büyümenin konuşulduğu bugünlerde örnek bir proje. Binaların alt katları kapalı otopark olarak inşa edilirken, LPG'li araçlar için de ayrıca açık otoparklar yer alıyor.
Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde de son aşamaya gelindiğinin altını çizen Dündar, bölgede 120 milyon lira ödenerek yüzde 95 kamulaştırma yapıldığını anlattı.
Yaz aylarında Türkiye'ye örnek olacak projenin temelinin atılacağının müjdesini veren Başkan Dündar, "Proje bittiğinde Bursa yeni bir cazibe merkezine kavuşacak. Burada 24 saat süren bir sosyal yaşam alanı oluşturulacak" dedi.

Sevgilimiz Mehmetçik

Dün, 14 Şubat Sevgililer Günü'ydü. Başkan Dündar'a da Sevgililer Günü hakkındaki düşüncelerini sorduk. Dündar, Suriye'nin kuzeyinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nı hatırlattı ve "Bizim şu an sevgilimiz Mehmetçik. Afrin'de destan yazan kahramanlarımızı yürekten kutluyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.