Hava Durumu

Bursa sahilleri hedef büyüttü

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2017 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2017 09:00

Sanayi kenti Bursa, son yıllarda rotasını turizme yöneltti.
Kentte birbiri ardına yükselen otel inşaatlarının yanı sıra sahil şeridinde yapılan nitelikli projeler hiç kuşkusuz şehre ayrı bir değer katıyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile Gemlik Karacaali muhteşem bir tesise kavuştu. Atıl durumda bulunan kamp Bursa'nın bir değerini daha ortaya çıkardı.
Bursa sahillerindeki bu dönüşüm önümüzdeki yıllarda kente ayrı bir değer katacaktır.

Gemlik, Mudanya, Güzelyalı ve Kumla başta olmak üzere sahil şeridindeki yatırımlarla yerli tatilciler başka bölgeleri tercih etmeyerek kendi yaşadıkları şehirde daha ucuza tatil yapma fırsatını en iyi şekilde değerlendirecektir.
Hatırlayın birkaç yıl öncesine kadar sahil şeridinde misafirleri ağırlayacak bir tesis dahi yer almazken, şimdi Atatepe, Narlı, Karacaali tesisleri hem Bursa içinden hem de il dışından gelen konuklara ev sahipliği yapıyor.
Daha çok tarihi yapılara verdiği önemle adını duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sahil şeridinde gerçekleştirdiği yatırımlarla bir anlamda turizm sektörünün gelişimine de büyük katkı sağlıyor.
Güney'deki tatil bölgelerini aratmayacak şekilde son derece modern bir şekilde dizayn edilen Gemlik Karacaali Tesisi'nde 52 oda bulunuyor. 3.1 milyon TL'ye mal olan tesis 180 kişiye hizmet veren bir yapıya sahip.
Bursa'nın 115 kilometre deniz sahili ve yaklaşık 180 kilometre de göl sahili bulunuyor. Büyükşehir, 3 yıl içinde Gemlik'e 200 milyonluk yatırım gerçekleştirdi. Gemlik Meydan çalışması da bunun en güzel örneği...
Bodrum sahillerini aratmayacak şekilde düzenlenen Karacaali Sosyal Tesisleri'nin temmuz ve ağustos ayında ziyaretçi akınına uğraması hedefleniyor.

-Selami Yıldız'ın büyük savaşı

Bursa'da uyuşturucu tacirlerine yönelik büyük bir savaş başlatan İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Bursa polisi, son 6 ayda gerçekleştirdiği bin 715 ayrı operasyonda uyuşturucu ticareti yapan ve uyuşturucu kullanan 2 bin 430 kişi hakkında işlem yaptı. Operasyonlarda 305 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Evlatlarının yolunu gözleyen annelerin, acısını dindireceğiz" diyen Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, mücadelenin son uyuşturucu satıcısının kökü kazınıncaya kadar devam edeceğini belirtiyor. Yıldız'a göre en büyük ödül anaların duası...
Yıldız'ın bu kararlı duruşu sayesinde Bursa ve ilçelerinde gerçekleşen operasyonlarla neredeyse her gün zehir tacirlerine darbe üzerine darbe iniyor.
Selami Yıldız'a göre bu mücadelede vatandaşların desteği de oldukça önemli.
Polis her türlü ihbarı önemsiyor. İhbarcıların kimlikleri kesinlikle gizli tutuluyor. Hedef, uyuşturucu illetinin kökünün Bursa'dan kazınması...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.