Hava Durumu

Bursa'ya Manhattan modeli

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2017 06:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 06:49

Bursa, prestijli konut yatırımları bakımından büyük bir değişim içerisinde. Birçok ünlü yatırımcı rezidanslardan AVM'lere kadar yeni projeler üretir halde.
Bunun en önemli 3 nedeni, beyaz yakalıların yarattığı talep, Bursa'nın ulaşım projeleri ile İstanbul'a yakınlaşması ve Arap yatırımcıların kente olan ilgisi.
Bu kapsamda Nilüfer Odunluk Bölgesi'nin değeri de gün geçtikçe artıyor. 3 yıl öncesine kadar burası New York'un gökdelenlerle kaplı 'Manhattan gibi olacak' denilse sanırım kimse inanmazdı.

Metropollerde bu tür iş merkezlerinin bulunduğu bölgeler downtown yani kentin merkezi kalbinin attığı yer olarak tanımlanır. İşte bu şimdilerde Nilüfer'de yaşanıyor.
Açıkça şunu söylemek gerekir ki bölgenin geleceği Manhattan'a benziyor. Zaman içerisinde mahalle yaşamından çok iş yaşamı olacak. Oteller, hastane ve alışveriş merkezlerinin yer aldığı bölge Bursa'nın en değerli yerleri arasında bulunuyor.
Ofis yatırımları ön plana çıkarken, Zeno Center, Harmony Towers, Crown Plaza, Green White Plaza, Suryapı Marka ve Sheraton bölgenin gelişimine büyük katkı sağlıyor.
Hızla yükselen otel projeleri, iş merkezleri, konut projeleri, AVM gibi yatırımlarla hem Nilüfer'in hem de Bursa'nın değeri artıyor. Nitelikli ofis ve konut projeleri daha çok kentin batı kısmında yaşanırken, bu gelişim bu yönde devam ediyor.
Bölgesel kent gelişimi için şehirde kulelerinin inşa edilmesi hiç kuşkusuz marka değerini artırır. Yükselen birbirinden güzel mimari yapılar bunun en güzel örneği.

*Zeytin ağaçları mercek altında

Büyük tartışmalara neden olan "zeytinliklerin sanayileşmeye açılmasına olanak sağlayan madde", TBMM Sanayi Komisyonu'nda yapılan görüşme sonrası tasarıdan çıkarıldı.
Tüm bunlar yaşanırken Marmarabirlik yaklaşık bir yıldır Bursa'daki zeytin ağaçlarının güncellenmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte önemli bir çalışma yürütüyor.
Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, şimdiye kadar elde ettikleri verilere göre Bursa'daki zeytinliklerin tahmin edilenden daha yüksek bir alanı kapladığını duyurdu.

İlk aşamada coğrafi Bilgi Sistemleri ve Tarım Bakanlığı'ndan alınan uydu fotoğrafları ile bölgenin tamamını kapsayacak datalar oluşturuldu.
Ardından teknik ekip bu görüntüler aracılığıyla zeytinlik alanlarını tek tek tespit etti. Şu an işaretlenen alanlardaki zeytin ağaçlarının sayımı sürüyor. Bugüne dek ağaçların yarısı sayıldı.
Çalışmanın amacı bölge genelinde hastalık ve zararlıları takip etmek. Kurulacak erken uyarı istasyonu ile üreticileri doğru zamanda hastalık ve zararlılar konusunda uyarmak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.