Hava Durumu

Güvencesi sabır, tecrübe ve kadro

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2017 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 07:34

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve başladığının 34'üncü gününde basın mensuplarının karşısına geçti ve izleyeceği yeni yol haritasını anlattı.
1 saat 15 dakika süren bir sunum yapan Aktaş, soru cevap bölümü de eklendiğinde 2 saat kürsüde kaldı.
Aktaş'ın sözlerine başlamadan ilk mesajı konuşma yaptığı platformda yazan " Tüm gayemiz Bursa'ya hizmet için. Birlikte çalışacak, birlikte üreteceğiz" yazısı oldu.
Toplantıda Aktaş'ın dersine çok iyi çalıştığını yaptığı sunumla bir kez daha anladık.
"Ben yaptım oldu" mantığının Bursa'da artık sona erdiği mesajını veren Aktaş, ortak akıl vurgusu yaptı.
"13,5 yıllık belediye tecrübem var" diyen Aktaş, amacının geçmişi eleştirmek olmadığının önemle altını çizdi, değişim ve revizyonun süreceğini kararlı bir şekilde yineledi.
Aktaş'ın en vurucu sözleri ise şunlar oldu:
"Asayım keseyim tavrım yok. Şov peşinde değilim. İşin özünde vatandaşın huzuru neyi gerektiriyorsa onları yapmak durumundayım. Hayal peşinde koşmadım, koşmam. Ne oldum delisi olmayacağız. Ayağımız yere sağlam basacak."
İzleyeceği yeni yol haritasının şifreleri veren Aktaş, 3 'P' kuralı ile hareket edileceğini anlattı.
Bunların 'Para, Personel ve Proje' olduğunu ifade eden Aktaş, büyük yatırımlar yerine kentte insana dokunan projelere imza atılacağını söyledi.

Toplam borç 5 milyar TL kredilerin tamamı kapalı

Bütçe konusunda karamsar bir tablo çizen Başkan Aktaş, belediyenin borcunun yaklaşık 5 milyar TL olduğunu söyledi.
2032 yılına kadar borç ödemelerinin süreceğini ifade eden Aktaş, önümüzdeki 3 yıl içinde toplam borcun yüzde 60'ının ödeneceğini açıkladı.
2018 gelirlerinin genel giderleri karşılamadığını anlatan Aktaş, kredilerin kapalı olduğunu da belitti.
Belediye iştiraklerinden BURFAŞ'ın 43 milyon zarar ettiğini hatırlatan Aktaş, "İstanbul'da sosyal tesis sayısı 24, Bursa'da 50. Ortada bir zarar var. Vatandaşa dokunmayan proje" dedi.
Bu karamsar tablo karşısında Başkan Aktaş'ın işi çok zor görünse de geleceğe umutla bakıyor. Çünkü en büyük güvencesi, tecrübe, sabır ve oluşturacağı kadro.
Başkan Aktaş, yarın Batı Trakya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek ve hazırladığı dosyayı sunacak. Aktaş'ın buradan başta Yıldırım'a yapılması planlanan metro olmak üzere müjdeli haberlerle dönmesi bekleniyor.

Gözünün yaşına bakmam babam olsa da tanımam!

Vizyon projelerle Bursa'ya değer katacaklarını anlatan Başkan Aktaş, su ve ulaşımda 6 ay sonra ikinci bir indirim yapılacağının da müjdesini verdi.
Zarar eden birimlerde değişim ve revizyonun süreceğini söyleyen Aktaş, kaynakların doğru bir şekilde kullanılacağını belirtti.
Personel çıkarma konusuna da değinen Aktaş, kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir düşüncesinin olmadığını, çalışmayan, üretmeyen ve yanlış yapan kişinin babasının oğlu olsa bile gözünün yaşına bakmayacağını ifade etti.
Ortaya çıkan gerçek şu ki Bursa'da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Büyükşehir'de yeni bir beyaz sayfa açan Aktaş, kararlı bir şekilde insana dokunan projelerle geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.