Hava Durumu

Sanayici nitelikli eleman bulamıyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2017 09:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2017 09:41

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) genç ve dinamik kadrosu ile önümüzdeki dönemde Bursa'da ses getirecek projelere imza atmaya hazırlanıyor. Yeni döneme yönelik ipuçları veren Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk,30 yılık bir geçmişe sahip çıkacaklarının önemle altını çiziyor.

Yeni yönetim kurulunda dikkat çeken detay 3 genç iş kadını Nilüfer Çevikel, Aslı Gülener ve Şerife Faidelibaş'ın yeni yönetimde görev alması. Başkan Öztürk, hizmette devamlılık esasına göre hareket edeceklerini belirtiyor ve yeni dönemde özellikle yurtdışı temaslarına ağırlık verileceğini vurguluyor.

Bursa'da BTSO tarafından başlatılan istihdam seferberliğine destek verdiklerini anlatan Başkan İbrahim Öztürk, sanayi bölgelerinde özellikle nitelikli eleman bulma konusunda zorluklar yaşadığını belirtiyor. Önümüzdeki günlerde İŞKUR Müdürü Eren Türkmen ile görüşeceklerini ifade eden Öztürk, nitelikli eleman bulma sorununu bu şekilde çözmeyi hedefliyor.

Bilindiği üzere sanayi bölgelerine iş başvurusunda bulunanların çoğu mesleki yeterliliğe sahip değil. İş gücü ihtiyacının giderilebilmesi ise eğitimden geçiyor. Eğer, nitelikli eleman yetiştirilirse hem sanayici hem de Türkiye kazanır. Şu bir gerçek ki sanayicilerin taleplerine görev vasıflı ve nitelikli elemanları yetiştirmek zorundayız.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilmesi planlanan TEKNOSAB projesinin önemine de değinen Öztürk, projenin Bursa'ya değer katacağına inanıyor. Güçlü bir Türkiye için siyasi ve ekonomik istikrarın şart olduğunu savunan yeni yönetim bunun tek yolunun üretimden geçtiğine inanıyor.

HİÇ bu kadar çıta yükseltilmemişti!

Halkla ilişkilerin temel amacı, kurum ve kuruluşlarla olumlu ilişkiler kurmak bunun yanında etkin ve verimli bir iletişim ile etkileşim ortamı yaratmaktır. Bunun en güzel örneğini Bursa Halkla İlişkiler Derneği'nde görmek mümkün.

Bir gelenek haline gelen Halkla İlişkiler Çalışmaları (HİÇ) ödülleri muhteşem bir geceyle sahiplerini buldu. Sönmez Medya ailesi olarak biz de teşekkür plaketi ile ödüllendirildik. Etkin ve özverili çalışmalarından dolayı Başkan Bedirhan Bozali ve yönetim kurulu üyelerini kutluyorum.

Adnan Baştopçu ile farkı yaşayın

Okuyucularımızın dikkatini çekmiştir. Geçtiğimiz hafta Sönmez Medya ailesine deneyimli ve usta kalem Adnan Baştopçu da dahil oldu. Farklı yazıları ile tanıdığımız Adnan Abi'yi Bursa basının da bir ünlü olarak tanımlayabiliriz.

Kuşkusuz ünlü olmak fenomen olmak için gereken en önemli koşullardan bir tanesi. Artık, Adnan Baştopçu'yu sürekli takip etmek lazım. Ezber bozan yazılarıyla olaylara farklı bakışı da bunu gerektiriyor. Söylemedi demeyin uyarmıştım derim.

Sur Yapı değer katacak

Bursa turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kentte gerçekleşen yatırımda bunun en büyük göstergesi. Özellikle Odunluk Bölgesi'nde yükselen birbirinden önemli yapılar kente ayrı bir değer katılıyor.

Kentin adeta yeni bir cazibe merkezi haline dönüşen bölgedeki yapılar hem yaşam kalitesini yükseltiyor hem de Bursa'nın marka değerini artırıyor. Bunun en son örneğini ise yaşam alanı üreten Sur Yapı'da görüyoruz.

Sur Yapı yeni yatırımı olan ve Odunluk Bölgesi'nde yapımı tamamlanan Sur Yapı Marka Alışveriş Merkezi'ni görücüye çıkardı. Marka Alışveriş Merkezi içerisinde bugüne kadar kentte yer almayan önemli markaların işyerleri bulunacak ve 3 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bursa'ya değer katacak olan alışveriş merkezi 1 Haziran'da kapılarını açıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.