Hava Durumu

Uludağ'da 7 yıldızlı muhteşem dönüşüm

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2017 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2017 07:14

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezleri arasında bulunan Beyaz Cennet Uludağ, hepimizin bildiği gibi kentin göz bebeği konumunda. Yurt genelinde başlatılan kentsel dönüşüm hareketinin izlerini Uludağ'da görmemiz mümkün.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde startını verdiği kentsel dönüşüm hamlesi şimdilerde ülke geneline yayılmış durumda. Erdoğan'ın 'İktidarı kaybetsem de kaçak yapıları yıkacağım" sözünün ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aralarında Bursa'nın da bulunduğu birçok kentte binlerce binayı adeta yerle bir etti.
Orman ve Köyişleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yaptığı açıklamaları da hatırlarsak, Davos'a rakip olması hedeflenen Uludağ'ın dönüşümle çağ atlaması amaçlanıyor. Bir de 4 mevsim Uludağ projesi var ki onu da göz ardı edemeyiz.
Bilindiği gibi bölgede7 yıldız konforunda 7 otelin yeniden, 4 otelin de sıfırdan inşa edilmesi için düğmeye basıldı. Burada hedef zirvenin kentsel dönüşümle çağ atlaması. Dağ oteli konsepti adı altında gerçekleşecek dönüşümle şimdiye dek 11 projenin 7'si onaylandı. Bölgedeki dönüşümü devlet değil özel sektör yapacak.
Bir de yetki karmaşası sonunu var ki o da başlı başına kentin en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Yıllardır Uludağ, Ankara'dan yönetiliyor ve bunun nedeni ise milli parkların merkezden idare ediliyor olması.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her fırsatta Uludağ'ı yönetmeye hazır oldukları mesajını verse de Ankara bir türlü yetki devrini gerçekleştirmiyor. Ayrıca, Başkan Altepe şimdiye dek bölgede birçok önemli yatırıma imza attı. Teleferik ve oteller bölgesinde startı verilen katlı otopark projeleri zirveye ayrı bir değer kattı.
Uludağ'ın hak ettiği değere ulaşabilmesi için zirvede gerçekten yapılacak çok iş var. Her şeyden önce il dışından gelen tatilcilerin kısa süre içinde bölgeye rahat bir şekilde ulaşımı sağlanmalı. Başbakan Binali Yıldırım'ın açılışını gerçekleştirdiği İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa kesimi açılışı ulaşıma rahat bir nefes aldırdı.
Ancak, yaklaşık bir saat süren yolculuğun ardından Bursa'ya ulaşan sürücüler Ovaakça'da başlayan trafik yoğunluğuna teslim oluyor. Kent merkezi ve Uludağ'a saatler süren çileli bir eziyetin ardından gidilebiliyor.
İçinde bulunduğumuz mayıs ayı ile birlikte önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde hava sıcaklıkları gün geçtikçe artacak. Özellikle yaz aylarında Arap turistlerin akınına uğrayan Bursa'da turistlerin kısa süre içinde Uludağ'a geçişlerini sağlayacak projeler üretilmeli.
4 mevsim Uludağ sözünün tam olarak sağlanabilmesi için bölge bir bütün olarak ele alınmalı. Kışın özellikle Rus turistlerin akınına uğrayan zirve yazın da Arap turistlere ev sahipliği yapmalı. Beyaz Cennet'in hak ettiği değere ulaşabilmesi için hem Ankara hem de Bursa üzerine düşeni en iyi şekilde hayata geçirmeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.