Hava Durumu

O fotoğraftan sonra neler oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2016 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 08:41
Gündem ne kadar can sıkıcı ve ne kadar sevimsiz olursa olsun hayat devam ediyor.   Bir de bakıyorsun ki küçük de olsa güzel bir haber, güzel bir gelişme hayata yeniden umutla bakmanı sunuyor sana. 
Tıpkı dün sabahki gibi…

Birkaç ay önce Arabayatağı’nda bir üstgeçitte Muşlu Muhammet’in fotoğrafını çekmiştim.  Ortaokul öğrencisi Muhammet üstgeçitte gelip geçenleri tartarak harçlığını çıkarıyordu. Köşeme bu kadarını konu etmedim elbette. 

Dahası vardı bu güzel karenin.  ‘Muşlu Muhammet’in Muhteşem Hamlesi’ başlığı ile kaleme aldığım yazının fotoğrafında,  çömeldiği merdivenlerde kendi kendine satranç oynayan, bir yanda da ekmeğini katıksız yiyen bir çocuğun manzarasıydı bu…



Bakın sonra  neler oldu?
Yazı ve fotoğraf Türk satranç camiasının ilgisini çekti.  Konuya Türkiye’nin en etkin satranç sitesi satranchaber.com’da  geniş yer verildi.  

Ve derken bahsettiğim gibi dün hüzünlü sabahımı güzel bir haber aydınlattı. 
Yine aynı üstgeçitte okul saatine kadar tartıcılık yapan bizim Muşlu Muhammet çıktı karşıma. Gözlerinin içi gülüyordu. Koluma sarılarak patlattı müjdesini;
“Abi bizim okula İş Bankası 10 tane satranç takımı 20 tane satranç kitabı ve harika bir gösterim panosu göndermiş.  Vallahi hepsi gıcır gıcır ve çok da kaliteli.  Daha da bir şeyler göndereceklermiş. Sana çok teşekkür ederim.” 
Bana içimi ısıtan haberi veren  küçük Muhammet,  Yıldırım Zübeyde Hanım Ortaokulu’nda okuyor.  Okul idaresinin satrancı seçmeli ders olarak seçen öğrencileri için güzel bir ortam hazırlama çabasına katkı veren İş Bankası ve Türkiye’nin satranç otoritelerine buradan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.  İçime çöreklenen Ankara hüznümü harika hamlelerle mat ettikleri için…

Kantinlere katkısız ve organik ayar!

Bu karar için çok geç bile kalındı! 
Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda satışı yapılacak gıda ve içeceklerin kriterlerini yeniden belirledi. Önümüzdeki yıldan itibaren kantinlerde kızartma, cips, çikolata, gofret, şeker, kek ve tatlandırıcılı içecek gibi birçok ürün satılamayacak.
Kantinci esnafımız sakın ola bu haberden rahatsız olmasın. 



Çünkü yasaklanan ürünlerin yerine yenileri geliyor.
 Meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuruyemişler, içme suyu, süt (pastörize), taze sıkılmış meyve ve sebze suyu, yoğurt, ayran, pastörize peynir, günlük haşlanmış yumurta, çeşnili ekmekler satışı uygun bulunan gıdalar listenin başında yer alacak.

ZAMAN TÜNELİ 16 MART 1969

Türkan Şoray, ücretini film başına 60 bin liradan 75 bin liraya çıkararak Türk sinemasının en pahalı oyuncusu oldu. 



Yorum: Vay benim kara gözlü Sultanım vayy! Şimdi ne filmi, bu ücreti dizilerde bölüm başına 3’e 5’e katlayanlar var. Erken doğmuşsun erken! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.