Hava Durumu

Bursaspor 280 Arsenal 162

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2016 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 07:54
Premier Lig’de 1996 yılından bu yana Arsenal teknik direktörlüğü yapan Arsene Wenger transferde son derece kontrollü, oyuncularından kolay vazgeçmeyen, genç oyunculara şans veren, onları geliştirmeyi düşünen bir çalıştırıcı. 
Görev yaptığı son yirmi yılda 162 oyuncu ile çalışmış. 
Bu rakam Manchester United’da 159, aynı dönemde daha savurgan davranan Chelsea’de 191, Totenham’da ise 193.
Bursaspor’da son yirmi yılda kaç oyuncu oynadığını araştırdığımda 280 (yaklaşık) rakamına ulaştım. Yani ortalamada köklü Premier Ligi takımlarından 100 oyuncu fazla.
Ülkemizde diğer futbol kulüpleri de araştırılsa çok daha olumsuz rakamlarla karşılaşılabilir. 
Bursaspor dahil, nerdeyse tamamı borç içinde yüzen kulüplerin borçlarının temel kaynağı da transferde niteliğine bakılmaksızın çok fazla oyuncu alımından geliyor.
Ülkemizdeki sistem niteliği tartışılır oyuncuları, menajerleri, sistemdeki art niyetli aktörleri zengin edip kulüpleri batırıyor.
Futbol kamuoyunun günlük anlık başarı beklentisi içinde olması, gelen baskılarla günü kurtarma peşindeki teknik adamların kolaycılığa kaçmaları, kulüpleri yöneten karar alıcıların futbol dışından olması ve popülist davranışları kulüpleri içinden çıkılmaz bataklıklar içine sokuyor.
Futbol literatürümüze uzun vadeli çalışma sürelerini mutlaka sokmalı, kısa vadeli değerlendirmelerden kurtulmalıyız. Mutlaka stratejik planlarımız olmalı, kulübü yönetenler denetlenebilmeli.
Bu yıl içinde yapacağımız kulübümüzün anayasası sayılan tüzük kongresinde Bursaspor’un önünü açacak, vizyon sağlayacak ve yönetim icraatlarını denetleyecek radikal bir tüzük değişikliği, sağlıklı gelecek adına önemli bir adım olacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.