Hava Durumu

Diagne parasına komple takım

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2019 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2019 08:39

Bursaspor'un gelir tablolarında belirtilen mevcut gelir gider yapısına bakıp gelecek öngörüsünde bulunmanın mali açıdan kulübü nelerin beklediğinin üzerinde tüm Bursasporluların düşünmesi gerekiyor. 2018 yılı 11 aylık giderlerini yıllıklandırarak hesaplarsak kulüp merkezine 11 milyon TL, altyapıya 10 milyon TL, yeni stada yaklaşık 5 milyon TL, amatör branşlara 7,5 milyon TL, faaliyet giderlerine 17,5 milyon TL harcamışız. Ödediğimiz faiz de 23 milyon TL.

Kabaca 120-125 milyon TL civarındaki gelirin yüzde 60'ı yani yaklaşık 75 milyon TL'si saha içine girmeden gidiyor. Futbolcu ve teknik adam giderleri, bonservis gelirleri ve borçlanarak karşılanmaya çalışılıyor.
Gündemde olan TFF ve Bankalar Birliği'nin yapılandırma çalışması sonucu yaratılacak ek kaynağın da faizleri kulüp giderlerine ekleneceğinden önümüzdeki sezon ekstra bir getiri sağlayamazsak (Bonsevis, bağış, gayrimenkul satışı vs) 1 Diagne parasından az bir rakama yani 50 milyon TL'lere 25 kişilik kadro ve teknik ekip oluşturmak zorunda kalacağız. Bu mevcut kadroya harcananın yarısından az. Bu kadroyu oluşturacak finansal mühendisliğe ve sportif akla ihtiyaç var.

Kolay mı? Çok zor. Sığ tartışmaları bırakıp, enerjiyi doğru harcamalıyız.
Reçete acı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.