Hava Durumu

Düşüş skora yansıdı

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2015 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2015 08:47
Ligde Gençlerbirliği, kupada Başakşehir maçlarıyla sahaya konan futboldaki düşüş 2 haftadır skora da yansımaya başladı. Fernandao ve Şener’in yokluğunda Şenol Güneş’in tercihleri Ozan Tufan’ı savunmanın sağında kullanmak, orta alanda Şamil-Belluschi-Holmen, önlerinde Josue dizilişi oldu. Hemen söyleyelim; Ozan’ın merkezden kenara kayması Yeşil Beyazlı takımı en önemli özelliği olan orta alandan dikine ve çabuk çıkmasını olumsuz etkiledi. Bu bölgede Belluschi’nin de son maçlarda düşen form grafiği Rize önünde de sürünce kolay pozisyon üreten ve ligde en çok gol atan Bursaspor, rakip kaleci Aykut’un hatasından bir gol buldu. Maç boyunca alışık olduğumuz pozisyon zenginliği yoktu.
Rakip teknik adam Hikmet Karaman dersini iyi çalışmış. Savunmasına derinlik katmak ve Yeşil Beyazlı takımın defans arkasına sarkmasına tedbir alarak Giray-Viera ve Oboabona ile 3’lü savunma kullanarak oyuna başladı. Oyunun ilk 30 dakikalık bölümünde daha atak gözüken ve özellikle Volkan Şen’i ceza alanına yakın topla buluşturan Bursaspor’da Volkan’ın tercih hataları net pozisyon üretimini engelledi. 32’nci dakikada Karaman’dan Oboabona-Sercan Kaya hamlesi geldi. Rizespor 4’lü savunmaya döndü. Bu dakikadan sonra kenarları daha etkin kullandılar. İkinci yarı başlangıcı Eren’in asistini tamamlayan Kweuke skoru eşitledi. Ardından orta hakem İlker Coşkun değil, çizgi hakeminin verdiği tartışılır penaltı kararı geldi. İlker Coşkun, bu pozisyonda kaleyi çaprazdan gören Kweuke’yi “bariz gol şansı” değerlendirmesinde bulup, Serdar Aziz’i kırmızı ile ihraç etmesi çok ağır oldu. 
Yeşil Beyazlı takımın 10 kişi kaldığı bölümlerde Hikmet Karaman’ın ofansif hamlelerine Şenol Güneş Volkan-Bekir değişikliğiyle karşılık verdi. Her şeye rağmen saha içinde oyunun kaderini değiştirecek en önemli ayak olan Volkan’ın çıkması organize atak gelişimini de engelledi. Bir kişi eksik oynanan bir oyunda Ertuğrul ve Enes gibi iki genç yeteneğin uzatmanın son dakikasında vakit geçirme amaçlı oyuna alınması ise tam bir ironi. 
Rizespor gibi ligdeki konumu nedeniyle son derece özgüvensiz ve ürkek rakibe karşı 5-6 net pozisyon vermek, mücadele ve tempodaki düşüklük, kenar yönetiminin oyuna hamleleri dünkü maçtaki eksikliklerimiz. Maç boyunca zorlayan, tüm enerjisini sahaya koyan Ozan Tufan ve bir maçta daha çok başarılı kurtarışlara imza atan Harun Tekin, Yeşil Beyazlı takımın olumlu yüzleri ve artıları. Kadro derinliği açısından ciddi sorunları olan, ideal kadrosunda sakat ve cezalılardan oluşan eksikliklerde problem yaşayabilen Bursaspor kolay gördüğümüz periyodun ilk maçında takıldı. Umarım skorlar ve sahaya futboldaki düşüşe çabuk çare buluruz. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.